Foto: F64
Pagājušās sezonas "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Dāvis Ikaunieks trešdien guva vārtus savā pirmajā mačā Čehijas augstākās līgas vienības Jihlavas "Vysočina" sastāvā, turklāt tas notika vien dienu pēc pievienošanās komandai.

Pārbaudes spēlē, gatavojoties jaunajai sezonai, "Vysočina" trešdien cīnījās 1:1 (0:0) ar "Pardubice" komandu, kas spēlē valsts otrajā līgā. Ikaunieks laukumā pavadīja otro puslaiku un ar vārtu guvumu izcēlās kompensācijas laikā, turklāt 45 minūšu laikā viņam bijušas vēl vairākas labas iespējas.

Par Ikaunieka pāreju uz Čehijas komandu tika paziņots jūnija vidū, tomēr vēl šajā nedēļas nogalē viņš aizvadīja pēdējo maču "Liepājas" vienībā, turklāt izcēlās ar vārtu guvumu, bet uz Čehiju devās otrdien. Ikaunieks ir izīrēts, bet "Vysočina" komandai būs tiesību izpirkt uzbrucēja līgumu.

Pagājušajā sezonā Ikaunieks virslīgā izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītās līgā, bet šosezon viņš izpildījis piecus precīzus sitienus.

Mēneša sākumā Dāvis Ikaunieks debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, turklāt šajā mačā ar Igauniju viņš laukumā devās, nomainot savu jaunāko brāli Jāni.

Iepriekšējā sezonā "Vysočina" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā ar 31 punktu 30 spēlēs ieņēma 11. vietu starp 16 vienībām, bet jaunā sezona sāksies jūlija beigās. Pagājušajā sezonā Čehijas čempionātā spēlēja arī citi Latvijas futbolisti Kaspars Gorkšs, Valērijs Šabala un Renārs Rode.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!