Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas vienības Mančestras "City" argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas pirmajā spēlē otrdien nerealizēja divus 11 metru soda sitienus, taču spēles laikā guva trīs vārtus, tādējādi palīdzot savai komandai svinēt uzvaru.

"City" viesos ar 5:0 (2:0) pārspēja Rumānijas čempioni Bukarestes "Steaua".

Agvero 6. un 21. minūtē bija iespēja izpildīt 11 metru soda sitienus, taču argentīnietis abas iespējas nerealizēja. Tiesa, vēlāk viņš savu vainu izpirka, gūstot trīs vārtus. Tāpat premjerlīgas kluba labā precīzus sitienus izdarīja Spānijas izlases spēlētāji Nolito un Davids Silva.

Latvijas čempiones futbolā "Liepājas" pāridarītāja kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā pērnās sezonas Austrijas spēcīgākā vienība "Salzburg" viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Horvātijas komandu Zagrebas "Dinamo".

"Salzburg" otrajā kārtā divu spēļu summā ar 3:0 pārspēja "Liepāju", nākamajā kārtā ar tādu pašu rezultātu pieveicot arī Tirānas "Partizani" no Albānijas.

Tikmēr Krievijas premjerlīgas pērnās sezonas pārsteidzošā vicečempione "Rostov" arī UEFA Čempionu līgā rāda atzīstamu sniegumu un otrdien viesos cīnījās 1:1 (1:1) ar Amsterdamas "Ajax", kas 33 reizes uzvarējusi Nīderlandes čempionātā.

Savukārt Vācijas bundeslīgas komanda Menhengladbahas "Borussia" pretinieku laukumā ar 3:1 (1:0) uzveica Šveices klubu Bernes "Young Boys", bet dāņu "Kobenhavn" savu skatītāju priekšā ar 1:0 (1:0) pārspēja Kipras čempioni Nikosijas APOEL.

Trešdien īru "Dundalk", kas trešajā kārtā negaidīti izslēdza Latvijas izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvēto Baltkrievijas čempioni Barisavas BATE, spēkosies ar Varšavas "Legia" no Polijas, kā arī Itālijas komanda "AS Roma" tiksies ar portugāļu klubu "Porto".

Tāpat savstarpējo cīņu aizvadīs Francijas klubs "Monaco" un "Villarreal" no Spānijas, Čehijas čempione Plzeņas "Viktoria" cīnīsies ar Razgradas "Ludogorets" no Bulgārijas, bet Skotijas čempione Glāzgovas "Celtic" spēkosies ar Berševas "Hapoel" no Izraēlas.

Atbildes mači tiks aizvadīti nedēļu vēlāk. Uzvarētāja divu spēļu summā iekļūs UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Savukārt zaudētāji sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides "Real", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!