Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ir apmierināta ar 2018. gada Pasaules kausa izcīņas, kas norisināsies Krievijā, galvenā stadiona būvniecības darbiem.

Pasaules kausa izcīņas galvenā arēna būs "Lužņiku" stadions Maskavā, kas šobrīd tiek rekonstruēts.

"Esam ļoti apmierināti ar šī stadiona celtniecības progresu," norādīja FIFA sacensību un pasākumu daļas vadītājs Kolins Smits. "Protams, vēl priekšā liels darbs, taču šajā stadionā viss rit pēc plāna."

"Lužņiku" stadionā norisināsies Pasaules kausa atklāšanas spēle, kā arī fināla mačs.

Tiesa, FIFA pārstāvji neesot mierā ar Sanktpēterburgas stadiona būvniecības tempiem, turklāt šovasar pasteidzināt darbus lika arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Stadions patlaban nodēvēts par "Zeņit" arēnu, bet tā būvniecība Krievijas otrajā lielākajā pilsētā notiek jau gandrīz dekādi.

Sanktpēterburgas stadionam Pasaules kausā jāuzņem pusfināla mačs, kā arī spēle par trešo vietu. Šobrīd pastāv bažas, vai tas būs gatavs uz Konfederāciju kausa izcīņu, kam jānorisinās nākamgad.

FIFA pārstāvji Sanktpēterburgu iecerējuši apmeklēt sestdien, turklāt gatavojas apmeklēt arī Saransku, Rostovu un Kaļiņingradu, kur arēnas tiek celtas no jauna.

2018. gada Pasaules kausa izcīņa notiks 12 stadionos 11 dažādās Krievijas pilsētās, tostarp Maskavā, Sanktpēterburgā, Kazaņā, Sočos un citās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!