Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase noslēgusi savas treniņnometnes pirmo daļu, gatavojoties UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, un galvenais treneris Igors Stepanovs paziņojis galīgo komandas sastāvu, informēja Latvijas Futbola federācija.

Latvijas U-17 futboisti kopš 16. septembra trenējās Tiraspolē, "Sheriff" kluba bāzē. Laika posmā no 22. - 29. septembrim Latvijas komanda dzīvos UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra norises vietā "Vadul lui Voda" tehniskajā centrā, Moldovā.

Eiropas čempionāta kvalifikācija Latvijas izlase vispirms tiksies ar Bosnijas un Hercegovinas, bet tad sagaida cīņas ar Krieviju un Moldovu. Divas labākās komandas, kā arī piecas labākās trešo vietu ieguvējas (ar labākajiem rādītājiem starp divām labākajām komandām) iekļūs sacensību Elites raundā.

"Sagatavošanās posms aizritēja veiksmīgi. Mums šeit tika nodrošināti labi apstākļi. Esam veikuši kvalitatīvu treniņprocesu. Principā viss ir kārtībā," intervijā LFF preses dienestam skaidroja Stepanovs. "Komanda atrodas darba režīmā, gatavojamies pirmajai spēlei ar Bosniju un Hercegovinu. Ņemot vērā, ka dažiem futbolistiem šeit bija mikrotraumas, esam tikuši skaidrībā par 18 spēlētājiem, kas iekļauti galīgajā pieteikumā kvalifikācijas turnīra spēlēm."

Stepanovs arī stāstīja, ka svarīgākais bija sagatavot komandu labā noskaņojumā, jo futbolisti uz nometni ieradās dažādās kondīcijās - kāds bija spēlējis vairāk, kāds mazāk. "Ņemot vērā arī pārlidojumu uz šejieni un paveikto darbu, kā arī to, ka bija spēlētāji, kas ieradās nedaudz vēlāk nekā pārējie, pilnā sastāvā mēs sapulcējāmies tikai 19. septembrī. Tāpēc turpmākajā treniņprocesā mēs centāmies regulēt futbolistu slodzes. Esam labi pastrādājuši arī pie komandas kopējām sadarbībām laukumā," turpināja treneris

"Mēs mērķtiecīgi gatavojamies pirmajai spēlei, analizējam pretinieku. Bosnija un Hercegovina ir laba vidēja līmeņa komanda, līdzīgi kā vairums šādu komandu. Skaidrs, ka šis ir spēcīgs pretinieks. Mums vāju pretinieku nav. Taču vienlaikus mēs apzināmies, ka arī ar šo komandu var spēlēt un var to uzvarēt, tāpēc svarīgi būs tas, kā mēs paši spēlēsim šajā turnīrā... Viss būs atkarīgs no mums pašiem. Ļoti svarīgi būs tas, kā mēs izpildīsim spēles uzdevumus, par ko bieži runājam ar futbolistiem arī šeit, treniņnometnes laikā," izteicās treneris, komentējot gaidāmo turnīru.

"Skaidrs, ka pirmā spēle katrā turnīrā ļoti svarīga. Stratēģiski svarīgi allaž labi sākt turnīru. Saprotam, ka arī Bosnija cīnīsies par iziešanu elites raudā. Kopā ar Krieviju šī komanda ir viens no mūsu grupas favorītiem. Tā būs svarīga spēle. Principā tāpēc arī viss treniņprocess tiek virzīts ar mērķi sagatavot komandu kaujinieciskam noskaņojumam pirms mača ar Bosniju. Pēc Bosnijas spēles vērtēsim tālāk arī mūsu nākamos pretiniekus - Krieviju un Moldovu."

LATVIJAS U-17 IZLASES SASTĀVS (18 SPĒLĒTĀJI):

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!