Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" vienojies par sev rekordlielu ekipējuma līgumu ar sporta inventāra ražotāju "Nike".

Vienošanās noslēgta uz 15 gadiem un katrā no tiem "Chelsea" saņems 60 miljonus sterliņu mārciņu (66 miljonus eiro).

Vienošanās stāsies spēkā no nākamā gada jūnija, jo šosezon "Chelsea" futbolisti vēl spēlē "adidas" ražotos kreklos. Vienošanās ar Vācijas kompāniju tika noslēgta pirms sešiem gadiem, paredzot, ka klubs no ražotājiem par viņu produkcijas izmantošanu saņem 30 miljonus sterliņu mārciņu (33 miljonus eiro).

"Chelsea" sarunas ar "Nike" sāka maijā. ASV kompānija no nākamā gada ar ekipējumu apgādās ne tikai "Chelsea" galveno komandu, bet arī jauniešu akadēmijas vienības un dāmu komandu.

Zīmīgi, ka Spānijas futbola grandam "Barcelona" arī ir līgums ar "Nike", taču Katalonijas klubs no ražotājiem saņem 132 miljonus eiro gadā, jeb divtik vairāk nekā saņems "Chelsea". Savukārt "Chelsea" konkurente Mančestras "United" kopš pērnās sezonas sadarbojas ar "adidas", saņemot 75 miljonus sterliņu mārciņu (82,5 miljonus eiro) gadā.

"Chelsea" šosezon Anglijas premjerlīgā pēc septiņām spēlēm ar 13 punktiem ieņem septīto vietu, bet līdere ar 18 punktiem ir Mančestras "City".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!