Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Pasaules kausa kvalifikācijas spēles, kurā Argentīnas izlase ar 3:0 pārspēja Kolumbiju, Lionels Mesi paziņoja, ka viņš un pārējie valstsvienības futbolisti turpmāk boikotēs mediju pārstāvjus, ziņo ārzemju prese.

Mesi, kurš šajā mačā izcēlās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, preses konferencē paziņoja: "Mēs esam nolēmuši turpmāk vairs nerunāt ar presi." Uz pēcspēles preses konferenci bija ieradušies visi 25 Argentīnas izlases spēlētāji, parādot savu vienotību šai jautājumā.

"Mēs esam saņēmuši tik daudz pārmetumu, sajutuši tik lielu cieņas trūkumu, bet līdz šim esam klusējuši. Mums ļoti žēl, ka tā notiek, taču mums nav citas izejas. Mēs zinām, ka lielākā daļa no jums nav iesaistījušies necieņas izrādīšanā, taču rakņāties cita personiskajā dzīvē ir ļoti nejauki un tāpēc mēs nākam klajā ar šādu paziņojumu," pirms aiziešanas no mediju telpas paziņoja Mesi.

Argentīnas mediji pēdējā laikā kritizēja izlasi par formas zudumu un vājajiem rezultātiem, taču futbolistu lēmumu nerunāt ar presi izraisīja kāda radio žurnālista paziņojums, ka uzbrucējs Ecekiels Laveci pēc treniņa esot smēķējis marihuānu. Futbolists esot nolēmis šo "Radio Mitre" reportieri iesūdzēt tiesā.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā Argentīnas izlase pirms uzvaras Kolumbijā bija piedzīvojusi divus zaudējumus un divas spēles aizvadījusi neizšķirti, un no 12 iespējamiem punktiem ieguvusi tikai divus. Pēc mača ar Kolumbiju Argentīnas komanda ar 19 punktiem 12 spēlēs Dienvidamerikas grupas kopvērtējumā atrodas piektajā vietā aiz Brazīlijas, Urugvajas, Ekvadoras un Čīles. 2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā iekļūs četras labākās komandas, bet piektās vietas ieguvēji piedalīsies starptautiskā izslēgšanas turnīrā par tiesībām doties uz Krieviju. Grupu kvalifikācijā Argentīnai vēl jāaizvada sešas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!