Foto: fcvysocina.cz
Latvijas futbolists Dāvis Ikaunieks piektdien mača otrajā puslaikā nāca uz maiņu, bet viņa pārstāvētā Jihlavas "Vysočina" komanda Čehijas čempionāta 14.kārtas spēlē cieta zaudējumu.

"Vysočina" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 1:3 (1:1) piekāpās "Zlīn" futbolistiem.

Mača rezultātu 16.minūtē atklāja latvieša komandas biedrs Pāvels Dvorāks, bet pretinieki pēc 11 minūtēm panāca izlīdzinājumu. Otrā puslaika sākumā "Vysočina" ielaida vēl vienus vārtus, bet 14 minūtes pirms pamatlaika beigām Dvorāka vietā laukumā devās Ikaunieks. Kompensācijas laikā viesi iesita vēl vienus vārtus, bet "Vysočina" cieta zaudējumu ar 1:3.

Šīs sezonas 14 mačos Ikaunieks Čehijas čempionātā ir izcēlies ar trim precīziem sitieniem.

"Vysočina" komanda ar deviņiem punktiem 14 spēlēs ieņem 15.vietu 16 komandu konkurencē. Kopvērtējuma galvgalī ar 32 punktiem 13 spēlēs atrodas pērnās sezonas čempione Plzeņas "Viktoria", bet "Zlīn" ar 31 punktu 14 mačos ir otrajā vietā.

Pagājušajā sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā, bet šosezon pašmāju čempionātā viņš izpildīja piecus precīzus sitienus.

Jūnija sākumā Dāvis Ikaunieks debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, turklāt šajā mačā ar Igauniju viņš laukumā devās, nomainot savu jaunāko brāli Jāni. Savukārt septembra sākumā viņš pārbaudes spēlē ar Luksemburgas valstsvienību guva savus pirmos vārtus nacionālajā izlasē. Tāpat Ikaunieks palīdzēja Latvijas izlasei rudenī aizvadītajās trijās 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs.

Iepriekšējā sezonā "Vysočina" komanda Čehijas čempionāta kopvērtējumā ar 31 punktu 30 spēlēs ieņēma 11.vietu starp 16 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!