Deviņkārtējā Latvijas čempione telpu futbolā Rīgas komanda "Nikars" UEFA kausa elites kārtas trešajā spēlē svētdien ar rezultātu 1:4 (0:4) piekāpās divkārtējai šī turnīra čempionei Almati "Kairat", neiekļūstot finālturnīrā.

Ar "hat-trick" uzvarētājiem atzīmējās brazīlietis Divanejs.

Mača rezultātu "Kairat" atklāja jau desmitajā sekundē, bet nākamajās desmit minūtēs Divanejs pievienoja vēl trīs vārtus. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pretinieki ieraidīja bumbu savos vārtos, bet "Nikars" tā arī neatspēlējās un cieta zaudējumu ar 1:4.

"Kairat" ir 2013. un 2015. gada sacensību čempione.

A apakšgrupā uzvaru ar deviņiem punktiem trīs spēlēs izcīnīja "Kairat", kas kvalificējās finālturnīram. Otro vietu ar sešiem punktiem ieņēma Rieti "Real" vienība no Itālijas, trešajā pozīcijā ar trim punktiem ierindojās "Nikars", bet ceturtā bez punktiem palika Kosovas vienība "Feniks" komanda.

Vēstīts, ka pirmajā mačā Latvijas čempione ar 4:3 pieveica "Feniks", izcīnot pirmo uzvaru vēsturē elites kārtas sacensībās, bet otrajā spēlē rīdzinieki ar 0:7 kapitulēja Rieti komandai.

Elites kārtas sacensības norisinās četrās apakšgrupās, bet finālturnīru sasniegs katras grupas labākā komanda. Bez "Kairat" vietu finālturnīrā nodrošinājusi arī Krievijas komanda Jugorskas "Gazprom - Jugra".

Finālturnīra cīņas norisināsies aprīlī.

Pirms tam "Nikars" oktobrī Bulgārijā izcīnīja uzvaras visās trīs UEFA kausa pamatturnīra spēlēs, pārliecinoši nodrošinot vietu elites kārtā, ko sasniedza pēc gada pārtraukuma, jo pērn to liedza paveikt noslēdzošās spēles pēdējā minūtē ielaisti vārti. Elites kārtā komanda spēlējusi arī 2012./13. gada sezonā.

Savukārt aprīlī "Nikars" devīto gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!