Foto: Reuters/Scanpix
Rezultatīvais Urugvajas uzbrucējs Luiss Svaress vienojies par jaunu līgumu ar Spānijas futbola grandu "Barcelona", vēsta vienība.

Suaress ar klubu līgumu līdz 2021. gadam oficiāli parakstīs piektdien, bet kontrakta izpirkuma summa ir 200 miljoni eiro.

Pašlaik 29 gadus vecais Svaress "Barcelona" klubam pievienojās 2014. gadā, pārnākot no slavenā Anglijas kluba "Liverpool". Pa šo laiku viņš Spānijas komandas rindās kopumā paguvis aizvadīt 116 spēles, kurās guvis 97 vārtus un izcīnījis kopumā astoņas trofejas.

Vissekmīgākā urugvajietim bija iepriekšējā sezona, kurā viņš Spānijas čempionātā 35 spēlēs izcēlās ar 40 vārtiem. Tik daudz vārtus kādā no Eiropas līgām aizvadītajā sezonā nebija guvis neviens cits futbolists. Savukārt visos turnīros viņš iespēja 59 vārtus 53 mačos.

Tikmēr šosezon Suaress kopumā 20 mačos izcēlies ar 13 vārtu guvumiem.

Iepriekš izskanēja informācija, ka jaunais līgums paredz arī lielāku futbolista atalgojumu. Šobrīd Suaress pelnot 16 miljonus eiro sezonā, bet jaunais līgums došot viņam aptuveni 25 miljonu eiro atalgojumu.

Karjeras laikā Svaress pēc dzimtenes kluba "Nacional" pamešanas pārstāvējis arī Nīderlandes vienības "Groningen" un Amsterdamas "Ajax".

Kopā ar "Barcelona" komandu Suaress divreiz kļuvis par Spānijas čempionu, ieguvis divus Karaļa kausus, vienreiz uzvarējis UEFA Čempionu līgā, kā arī ieguvis galveno balvu Spānijas Superkausā, UEFA Superkausā un FIFA Pasaules klubu kausā.

Suaress kopā ar argentīnieti Lionelu Mesi un brazīlieti Neimaru "Barcelona" komandas uzbrukumā veido vienu no bīstamākajiem triecienspēkiem pasaules futbolā.

Ar 31 punktu 15 spēlēs "Barcelona" komanda Spānijas čempionāta kopvērtējumā ieņem otro vietu, par sešiem punktiem atpaliekot no līderes Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!