Foto: AP/Scanpix
Spānijas futbola čempionāta spēlē sestdien "Barcelona" ar rezultātu 6:0 (2:0) viesos sagrāva "Alaves" komandu, kas būs tās pretiniece Karaļa kausa finālā, tomēr uzvaru aizēnoja Aleiša Vidala gūtā trauma.

Šonedēļ abas komandas pārvarēja Karaļa kausa pusfinālu un sezonas beigās savā starpā tiksies finālā. Kausa titula mačā diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties urugvajietis Luiss Svaress, tomēr sestdienas spēlē tieši viņš atklāja rezultātu un kopā iesita divus vārtus.

Vēl pa reizei Katalonijas kluba sastāvā izcēlās Neimars, Lionels Mesi un Ivans Rakitičs, bet mājinieku spēlētājs Aleksiss ieraidīja bumbu savos vārtos.

Pašā pamatlaika izskaņā kreiso potīti izmežģīja "Barcelona" aizsargs Vidals un vēlāk tika apstiprināts, ka šosezon viņš vairs nevarēs iziet laukumā.

Citā spēlē Madrides "Real" viesos ar 3:1 (1:1) apspēlēja kopvērtējuma pēdējā vietā esošo "Osasuna" komandu un arī šo dueli aizēnoja nopietna trauma, mājinieku aizsargam Tano Boninam divās vietās salaužot kāju.

Šajā mačā 24.minūtē "Real" komandai vadību deva Krištianu Ronaldu, tomēr 33.minūtē Serhio Leons panāca izlīdzinājumu. 62.minūtē viesiem vadību atguva Isko, bet jau pašās pamatlaika beigās duelim punktu pielika Lukass Vaskess.

Kopvērtējumā līdere ar 49 punktiem 20 spēlēs ir Madrides "Real" komanda un tā par punktu apsteidz "Barcelona" futbolistus, kas gan jau aizvadījuši par divām spēlēm vairāk.

Trešā ar 43 punktiem 21 spēlē ir "Sevilla" vienība, pie 41 punkta 22 cīņās tikusi Sansevastjanas "Real Sociedad", bet Madrides "Atletico" ar 39 punktiem 21 duelī seko piektajā pozīcijā.

"Real Sociedad" kārtējā spēlē piektdien ar 2:1 (1:1) Barselonā apspēlēja vietējo "Espanyol" komandu, bet "Sevilla" svētdien viesosies pie "Las Palmas", kad "Atletico" uzņems Vigo "Celta" futbolistus.

Tikmēr Spānijas grandi nākamajā nedēļā atsāks UEFA Čempionu līgas sezonu - "Barcelona" astotdaļfināla pirmajā mačā otrdien viesosies pie Francijas čempiones Parīzes "Saint-Germain", bet Madrides "Real" dienu vēlāk uzņems "Napoli" futbolistus no Itālijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!