Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas futbola čempionāta pirmssezonas turnīrā Ziemas kausa izcīņā pirmdien triumfēja RFS komanda.

Turnīra noslēdzošajā spēlē RFS ar rezultātu 4:0 pārspēja BFC "Daugavpils" vienību, Ziemas kausa izcīņu noslēdzot ar perfektu bilanci – piecas uzvaras piecās spēlēs.

Uzvarētājiem vārtus guva Aleksandrs Fertovs, Ensa Ndžī, Iļja Šadčins un Igors Kozlovs.

Ņemot vērā, ka RFS nav neviens zaudēts punkts, tā šobrīd ir ar 100 procentīgu radītāju. Vēl tikai Lietuvas FK ''Sūduva'' ir ar 100% rādītāju, taču lietuviešu klubam vēl viena spēlē. Gadījumā, ja divas vai vairāk komandas finišē ar vienādu procentuālo rādītāju, sekojošais kritērijs uzvarētāja noteikšanai ir savstarpējās spēles, kam seko labāka gūto/zaudēto vārtu attiecība. Ņemot vērā, ka šīs komandas savstarpēju spēli turnīra ietvaros neaizvadīja, ņems vērā gūto/zaudēto vārtu rādītājs. RFS tas šobrīd ir +11 (16/5), savukārt ''Sūduva'' komandai +2 (3/1). Līdz ar to, lai apsteigtu Rīgas klubu, lietuviešiem atlikušo divu spēļu ietvaros jāizcīna uzvaras un jāuzlabo bilance par vismaz 9 vārtiem.

Citā spēlē ''Riga FC'' cīnījās neizšķirti 1:1 ar ''Nomme Kalju'' no Igaunijas. Rīdziniekiem vārtus guva Valērijs Šabala.

Vēl vienā mačā FK "Metta"/Latvijas Universitāte ar 3:1 pieveica FK "Šilas" no Lietuvas. Visiem spēles vārtiem sekojot mača 2.puslaikā, uzvar ar 3:1 (0:0) izcīnīja rīdzinieki.

FK "Metta"/LU labā rezultātu 65.minūtē atklāja Rendijs Šibass, savukārt 72.minūtē Adamu Abdullahi panāca jau 2:0. Vien četras minūtes vēlāk komandas kapteinis Gatis Kalniņš guva arī trešos vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!