Foto: PantherMedia/Scanpix
Vairāk nekā 2000 amatieru futbola tiesneši šajā nedēļas nogalē nolēmuši streikot un atteikušies iziet laukumā, protestējot pret spēlētāju nievājošo attieksmi pret arbitriem, ziņo BBC.

Šo tiesnešu protesta akciju ierosinājis 18 gadus vecais Raiens Hampsons, kurš tiesā amatieru futbola spēles Mančestrā. "Reizēm tas ir briesmīgi," Hampsonu citē BBC. "Man ir uzbrukts, uz mani ir spļauts un man ir sists, un tie ir tikai daži piemēro. Reiz pēc vienas spēles no laukuma aizgāju, pretinieku spēlētāju apsargāts. Viņi man sastājās apkārt un fiziski aizsargāja, jo otras komandas spēlētāji gribēja ar mani izrēķināties."

Jaunais arbitrs norāda, ka Anglijas Futbola federācijas (AFF) reģionālās nodaļas ne vienmēr pievērš šiem incidentiem pienācīgu uzmanību. "Reiz pēc kādas spēles, kurā man iesita, otras komandas treneris apliecināja notikušo, taču to nez kāpēc neuzskatīja par pierādījumu," saka Hampsons.

Atbildot uz šo akciju, AFF apsolījusi pievērst lielāku uzmanību tiesnešu aizsardzībai un viņu atbalstam, 24 stundu laikā pēc incidenta apmeklējot viņus un ziņojot policijai par uzbrukumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!