Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar tādu sastāvu kā "Riga" komandai netikšana "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas godalgoto komandu skaitā būs neveiksme, uzskata vienības galvenais treneris Vladimirs Volčeks.

No pērnā gada sastāva komanda palikuši desmit futbolisti, bet starpsezonā "Riga" transfēru periodā piesaistījusi 14 spēlētājus. "Riga" rindas papildinājuši tādi valstsvienības futbolisti kā Kaspars Gorkšs, Valērijs Šabala, Artūrs Zjuzins un Antons Kurakins. Vislielākās algas klubā būšot tieši izlases futbolistiem, taču tās būšot līdzvērtīgas.

Kā norādīja kluba sporta direktors Aleksandrs Romašins, komandai nepieciešami vēl papildinājumi, lai stiprinātu konkurenci un aizpildītu robus sastāvā, kad traumas dziedē citi futbolisti.

Visi trīs vārtsargi, tai skaitā pērnās sezonas čempions Jūrmalas "Spartaka" sastāvā Vladislavs Kurakins, ir ar amatieru līgumiem, bet piemēram, aizsargs Sergejs Kožans turnīram pieteikts kā trenera asistents.

"Latvijā ir tāda prakse. Profesionāli līgumi ar spēlētājiem, kā arī cita veida līgumi. Kožans patlaban dziedē traumu. Šabala, iespējams, paliks mūsu īpašumā, bet patlaban viņu īrējam. Par izlases futbolistiem nebija jālauza galvu, lai piesaistītu šāda līmeņa spēlētājus," skaidroja Romašins, nenoliedzot, ka jebkurš Latvijas klubs vēlētos redzēt sastāvā tāda līmeņa spēlētāju, kā Aleksandrs Cauņa, taču diemžēl viņš patlaban traumas dēļ nevar spēlēt.

Savukārt komandas galvenais treneris Volčeks atzīmēja, ka spēlētāju selekcija notiks arī sezonas gaitā.

"Neesam izņēmums, gribam uzvarēt. Ar tādu sastāvu netikšana trijniekā būs neveiksme. Treniņnometnē Dubaijā spēlējām pret ļoti stipriem pretiniekiem. Sapratām, ko vajag uzlabot komandas sniegumā. Bija ļoti labi fiziskie treniņi. Spēkiem jāpietiek visas sezonas garumā," secināja Volčeks.

Tāpat krievu speciālists uzsvēra, ka būs ļoti sīva cīņa par uzvaru čempionātā.

"Šī gada čempionāts būs interesants ar sešām līdzvērtīgām komandām. Jebkurā spēlē var zaudēt punktus, un čempions noskaidrosies tikai turnīra beigās. Vēlamies spēlēt uzbrukuma futbolu," atzīmēja Volčeks.

Kluba "Riga" prezidenta amatā vairs nebūs krievu miljonārs Eduards Janakovs, bet tā budžets šai sezonai plānots 800 000 eiro apmērā.
Tiesa, kā skaidroja vienības ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins Janakova aiziešana neietekmēs kluba darbību, jo tas saņēmis garantiju, ka arī turpmāk šajā sezonā saņems atbalstu, līdz ar to satraukumam neesot pamata.

"Komandas budžets būs 800 000 eiro, varbūt arī lielāks. Ieņēmumus prognozēt netaisāmies, bet iekļūšana Eirokausos būs neliels atvieglojums. Tikpat kā visa budžetam nepieciešamā summa ir nodrošināta," atzīmēja Proņins.

Arī šajā sezonā "Riga" mājas spēles aizvadīs "Skonto" stadionā. Savukārt laikā, kad vēl nevarēs spēlēt uz dabīgā seguma, "Riga" plāno aizvadīt mačus "Rīgas Tehniskās Universitātes" stadionā Daugavgrīvas ielā 56a.

"Pietrūkst vairākas lietas, lai varētu saņemt licenci spēlēšanai šajā stadionā. Nākamās nedēļas sākumā būs lielāka skaidrība, kur aizvadīsim sezonas pirmās mājas spēles," atzīmēja Proņins, kā rezerves variantu minot stadionu Kauguros, Jūrmalā, kur arī pērn "Riga" aizvadīja spēles.

Kā viens no galvenajiem mērķiem ir savest kārtībā kluba akadēmiju un ielikt pamatus infrastruktūrai. Kā otrdien vēstīja "Riga" sistēmas akadēmija "Šitika Futbola skola" projekts stadiona būvniecībai Detlava Brantkalna ielā 5, Purvciemā, jau esot gatavs.

"Esam spēruši lielu soli uz priekšu, ja salīdzina ar pagājušo sezonu. Prioritāte ir savest kārtību akadēmiju. Šajā ziņā varam mācīties no futbola skolas "Metta". Otrs risināmais jautājums ir infrastruktūra. Ir kompānija, kas nodarbojas ar stadiona un bāzes būvniecības jautājumiem. Tāpat mēģinām komplektēt treneru sastāvu akadēmijai," stāstīja Proņins.

"Riga" gaidāmajā sezonā mēģinās piesaistīt skatītāju ar ne tikai atrakcijām mājas spēļu laikā, bet arī ar skaistu futbolu. "Vidējais apmeklējums varētu būt ap 1000 cilvēkiem. Strādāsim ar akadēmiju, tās dalībnieku vecākiem. Tāpat būs akcijas, reklāmas pasākumi, taču nevienam nauda par atrašanos tribīnēs netiks maksāta. Biļetes cena būs trīs eiro, bet VIP ložās - 35 eiro. Viss mūsu darbs ir mērķēts uz futbola popularizēšanu Rīgā un Latvijā. Tāpat ceram uz ilgu sadarbību ar jaunajiem sponsoriem "Marine Service Group"," atklāja Proņins.

Proņins nenoliedza izskanējušās baumas, ka investori vēlējušies piesaistīt arī karjeru beigušo brazīliešu superzvaigzni Ronaldinju, taču mēģinājums atvest viņu uz Rīgu bijis neveiksmīgs.

Bez minētajiem izlases spēlētājiem un V.Kurakinu "Riga" papildinājusi sastāvu ar bijušajiem "Jelgavas" futbolistiem pussargiem Borisu Bogdaškinu un Andreju Kovaļovu, aizsargu Vitāliju Smirnovu, kā arī uzbrucēju Daniilu Turkovu. Tāpat "Riga" pievienojies Latvijas U-21 izlases aizsargs Viktors Litvinskis, bet no RFS cits vārtsargs Deniss Romanovs. Vēl komanda pagarinājusi līgumu ar aizsargu Oļegu Timofejevu un Sergeju Šumeiko, komandas kapteini Oļegu Laizānu un pussargu Ēriku Punculu.

No leģionāriem piesaistīts Zjuzina kādreizējais komandas biedrs uzbrucējs Hizirs Apajevs un maķedoniešu aizsargs Egzons Belica. Vienībā ir arī igaunis Bogdans Vascuks un krievs Ivans Jeņins, kuri to pārstāvēja arī pērn.

Jaunā virslīgas sezona sāksies nedēļas beigās "Riga" komandai pirmajā mačā sestdien viesojoties pie 2015. gada valsts čempiones "Liepāja".
"Riga" pagājušajā sezonā, debitējot virslīgā, izcīnīja piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!