Foto: Publicitātes foto
Latvijas U-19 puišu futbola izlase ar zaudējumu 0:4 (0:3) Norvēģijas vienaudžiem sākuši Rīgā notiekošā Federāciju kausa turnīra spēles.

Norvēģi mača rezultātu atklāja devītajā minūtē, kad realizēja 11 metru soda sitienu. Pēc deviņām minūtēm viņi dubultoja pārsvaru, bet pirmā puslaika beigās guva jau trešos vārtus. Mača izskaņā norvēģi iesita vēl vienu bumbu latviešu vārtos, līdz ar to Latvija piekāpās ar rezultātu 0:4.

Vispirms turnīra pirmo divu gadu čempione Ukraina nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar debitanti Maķedoniju.

Sestdien Aleksandra Basova trenētā Latvijas U-19 izlase tiksies ar Maķedonijas valstsvienību, bet turnīru Latvija noslēgs pirmdien, kad paredzēta spēle ar ukraiņiem.

Turnīrs norisinās Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā.

Federāciju kausa rīkošanas mērķis ir noteikt uzvarētāju, attīstīt jaunatnes futbola popularitāti Latvijā, kā arī uzlabot spēlētāju un treneru profesionālās sportiskās iemaņas. Atbilstoši reglamentam, turnīrā drīkst spēlēt futbolisti, kas dzimuši 1999. gadā vai jaunāki. Spēles pieteikumā iespējams iekļaut 20 futbolistus, atļautas septiņas spēlētāju maiņas. Turnīrs risinās pēc viena apļa izspēles formāta, kur katra komanda tiekas ar katru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!