Foto: PantherMedia/Scanpix
Strādnieki, kas piedalās Pasaules kausa stadiona "Rostov Arena" celtniecībā Rostovā pie Donas, ir uzsākuši streiku, ziņo vietējie mediji.

Streika iemesls ir neizmaksātās algas - strādnieki apgalvo, ka viņiem nav maksāts jau piecus mēnešus. Pēc portāla "donday.ru" rīcībā esošās informācijas, streiko dažādu sfēru speciālisti. Streikotāji atklājuši, ka pagaidām neviens no vadības ar viņiem nav sazinājies, lai noregulētu situāciju.

Stadiona būvniecībā vidējā alga ir 25 tūkstoši rubļu (apmēram 420 eiro), tādējādi neizmaksātā summa tiek lēsta uz 25 miljoniem rubļu (ap 428 tūkstošiem eiro).

"Mēs esam sapratuši, ka neviens mums negrasās neko maksāt," portālam pastāstījis viens no celtniekiem, kas vēlējās palikt anonīms. "Mēs savām ģimenēm nevaram aizsūtīt ne kapeiku. Reizēm ir tā, ka mums pat nepietiek naudas, lai paēstu."

"Rostov Arena" šobrīd būtu jāsāk ieklāt laukuma grants pamats un inženierkomunikācijas, bet kopējā objekta gatavība tiek novērtēta ar 76%. Jauno stadionu ekspluatācijā paredzēts nodot šā gada jūnijā.

"Rostov Arena" būvniecības darbus veic "Krokus Group" sastāvā esošā akciju sabiedrība "Krokus International". Kompānijas īpašnieks ir Krievijas miljardieris Arass Agalarovs. 60 gadus vecā biznesmeņa īpašumu vērtība 2016. gadā pēc žurnāla "Forbes" aplēsēm bija 1,2 miljardi dolāru, kas viņu ierindo Krievijas bagātāko cilvēku topa 55. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!