Foto: Arka Gdynia
Latvijas futbola vārtsargs Pāvels Šteinbors trešdien palīdzēja Gdiņas "Arka" komandai triumfēt Polijas kausā.

"Arka" Varšavā notikušajā titula mačā ar rezultātu 2:1 pagarinājumā apspēlēja Poznaņas "Lech" un kvalificējās UEFA Eiropas līgai, ko šovasar sāks no atlases otrās kārtas.

Šajā mačā pamatlaiks noslēdzās bez gūtajiem vārtiem, bet uzvarētājs izšķīrās pagarinājuma pēdējās 15 minūtēs - vispirms 107.minūtē pēc centrējuma no laukuma stūra ar galvu izcēlās Rafals Siemaško, bet vēl pēc četrām minūtēm ātrajā pretuzbrukumā pēc lieliskas individuālās darbības precīzs bija arī gruzīns Luka Zarandija, panākot 2:0 "Arka" labā.

Kopumā mačā vairāk uzbruka "Lech", lielu daļu mača spiežot pretiniekus, un divas minūtes pirms pagarinājuma beigām pēc stūra sitiena kapitulēja arī Šteinbors, tomēr uzvaru Gdiņas vienība noturēja.

Šteinbors "Arka" komandas vārtus sargāja visas 120 minūtes, atvairot visus "Lech" uzbrukumus.

1929.gadā dibinātā "Arka" komanda līdz šim vienīgo reizi Polijas kausā bija uzvarējusi 1979.gadā.

Šajā sezonā Šteinborgs piedalījās piecās Polijas kausa spēlēs, aizvedot vienību līdz titulam, bet nacionālajā čempionātā viņš ir dublieris un devies laukumā vien trijās spēlēs.

Latvijas izlasē Šteinbors bijis laukumā divos mačos, bet "Arka" komandai viņš pievienojās pirms šīs sezonas.

Polijas čempionāta otrajā posmā "Arka" spēlē vājāko komandu astotniekā un tur pašlaik ar 17 punktiem 31 spēlē ieņem piekto vietu, cīnoties par vietas saglabāšanu ekstraklasē.

Ar 30 punktiem 27 spēlēs "Arka" ieņem 12.vietu Polijas čempionāta kopvērtējuma tabulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!