Foto: Reuters/Scanpix
2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Eiropas zonas kārtējos mačos pie uzvarām tika G grupas līderes Spānija un Itālija, bet I grupā Islande pēdējā minūtē pieveica Horvātiju.

G grupas mačos Spānija ar 2:1 (2:0) viesos apspēlēja Maķedoniju, Itālija ar 5:0 sagrāva Lihtenšteinu, bet Albānija ar 3:0 viesos apbēdināja Izraēlu. Sīvākajā šīs grupas mačā spāņi izbraukumā jau 27. minūtē bija panākuši 2:0 pēc Davida Silvas un Djego Koštas gūtajiem vārtiem. Maķedonijai spēles beigās izdevās saasināt cīņas gaitu pēc Stefana Ristovski "gola".

Pēc sešām kārtām G grupā Spānija un Itālija turpina soļot "roku rokā" un ar 16 punktiem ir kopvērtējuma līderes. Albānijai un Izraēlai ir pa deviņiem punktiem, Maķedonijai ir trīs punkti, bet Lihtenšteinai ir seši zaudējumi sešās spēlēs.

Sīva cīņa par tikšanu uz Pasaules kausa finālturnīru Krievijā rit I grupā, kurā uz vienīgo tiešo ceļazīmi ir četri pretendenti – Horvātija, Islande, Ukraina un Turcija.

Svētdienas spēlēs Islande, pateicoties Hordura Magnusona gūtajiem vārtiem pēc stūra sitiena izspēles, ar 1:0 pieveica Horvātiju. Tikmēr ukraiņi viesos ar 2:1 (2:1) salauza Somijas futbolistu pretestību. Otrajā puslaikā Jevgeņijs Konopļanka guva ukraiņiem pirmos vārtus, bet 72. minūtē Joels Pohjanpalo izlīdzināja rezultātu. Uzvaru Ukrainas izlase sev nodrošināja jau pēc trīs minūtēm, kad savus pirmos vārtus valstsvienības labā guva Artjoms Besedins. Savukārt trešajā šīs grupas spēlē Turcija viesos bez lielām problēmām ar 4:1 (2:1) pieveica Kosovu, lai gan pirmā puslaika vidū rezultāts bija 1:1.

Pēc sešām no desmit spēļu kārtām šīs grupas kopvērtējumā Horvātijai un Islandei ir pa 13 punktiem, Turcijai un Ukrainai ir pa 11 punktiem, bet Somijai un Kosovai – pa punktam.

Bez uzvarām noslēdzās visas trīs D grupas spēles, bet cerības uz Pasaules kausu no šīs grupas saglabā četras izlases. Īrijas izlase tikai mača izskaņā pēc Džona Voltersa gūtajiem vārtiem panāca neizšķirtu 1:1 pret Austriju, Serbijas izlase savā laukumā atspēlējās un cīnījās 1:1 ar Velsu, bet grupas pastarītes Moldova un Gruzija nospēlēja 2:2, mājiniekiem Moldovas futbolistiem nenosargājot divu vārtu pārsvaru.

Šajā grupā līderes ar 12 punktiem ir Serbija un Īrija, pa astoņiem punktiem ir Velsai un Austrijai, Gruzijai ir trīs punkti, bet divi punkti ir Moldovai.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīram, kas risināsies Krievijā, no Eiropas kvalificēsies deviņu apakšgrupu uzvarētāji, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas sadalīs cēl četras ceļazīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!