Foto: F64

Latvijas futbola izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors pārstāvētā Polijas kausa ieguvēja Gdiņas "Arka" un uzbrucēja Denisa Rakela pārstāvētā Poznaņas "Lech" ceturtdien nepārvarēja UEFA Eiropas līgas (EL) kvalifikācijas trešo kārtu, tādējādi netiekot "play-off" kārtā.

"Arka" viesos ar 1:2 (0:0) piekāpās Dānijas vienībai Herningas "Midtjylland", kas uzvaras vārtus guva kompensācijas laikā. Divu spēļu summā rezultāts bija 4:4, bet "play-off" kārtā, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, iekļuva Dānijas klubs. Pagājušajā nedēļā pirmajā spēlē ar 3:2 savā laukumā uzvarēja "Arka".

Mača rezultātu 59.minūtē atklāja "Arka" poļu pussargs Davids Soldeckis, bet 13 minūtes pirms pamatlaika beigām Šteinbors bija spiests kapitulēt, jo pēc sānu iemetiena bumbu savā cietoksnī raidīja Gdiņas komandas aizsargs Tadeušs Soča. "Arka" jau ar vienu kāju bija "play-off" kārtā, tomēr kompensācijas laika trešajā minūtē "Midtjylland" uzbrucējs Aleksanders Sērlots no tuvas distances guva vārtus, izraujot viesiem uzvaru, kas ieveda nākamajā kārtā.

Tikmēr Rakels piedalījās komandas vārtu guvumā, bet "Lech" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar Nīderlandes vienību "Utrecht". Divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 2:2, bet nākamajā kārtā, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, iekļuva "Utrecht". Pagājušajā nedēļā abas komandas Nīderlandē nospēlēja neizšķirti 0:0.

Spēles rezultātu jau pirmajā minūtē atklāja "Utrecht" nīderlandiešu pussargs Girano Kerks, bet 26.minūtē dāņu uzbrucējs Kristians Gjitkers panāca neizšķirtu. Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Rakels nāca uz maiņu, bet nespēja palīdzēt komandai izcīnīt uzvaru un iekļūt nākamajā kārtā.

Spēles pirmspēdējā minūtē marokāņu pussargs Zakarija Labjads vēlreiz izvirzīja vadībā viesus, bet kompensācijas laikā Gjitkers pēc Rakela pāradresētas piespēles panāca 2:2, taču ar to nepietika "play-off" kārtas sasniegšanai.

Tāpat trešo kārtu nepārvarēja Lietuvas vicečempione "Trakai", kas viesos ar 0:3 (0:2) piekāpās Maķedonijas vienībai Tetovo "Škendija", divu spēļu summā zaudējot ar 2:4. Pirms nedēļas Lietuvas komanda savā laukumā svinēja uzvaru ar 2:1.

Toties "play-off" kārtā iekļuvusi Lietuvas futbola komanda Marijampoles "Sūduva". Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Sūduva" trešdien kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēlē viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar pāra favorīti "Sion" no Šveices, kuru septiņas sezonas pārstāvēja Latvijas valstsvienības pamatvārtsargs Andris Vaņins. Marijampoles klubs divu spēļu summā triumfēja ar 4:1.

"Sūduva" savus pretiniekus "play-off" kārtā uzzinās piektdien, kad norisināsies izloze.

Marijampoles klubs otrajā kārtā divu spēļu summā ar 2:1 uzvarēja Latvijas komandu "Liepāju", bet vēl pirms tam ar tādu pašu rezultātu negaidīti izslēdza Baltkrievijas komandu Soļigorskas "Šahtar".

Vieta grupu turnīrā jau garantēta uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētajai Vācijas bundeslīgas komandai "Koln", kas iepriekšējā sezonā vietējā čempionātā izcīnīja augsto piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!