Foto: Liepāja/Mogo; facebook.com/FKLiepaja

Latvijas kausa īpašniece "Liepāja"/"Mogo" ceturtdien pārbaudes spēlē viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Lietuvas čempioni Marijampoles "Sūduva", vēsta klubs.

Vienīgos vārtus liepājnieku labā guva komandas jaunieguvums Verners Apiņš, kurš bija precīzs spēles 26. minūtē.

Zīmīgi, ka otrajā puslaikā laukumā bija spiests doties arī komandas galvenā trenera Tamaza Pertijas asistents Oskars Kļava, kurš pēc iepriekšējās sezonas paziņoja par karjeras beigām.

Pērn Liepājas klubs ar "Sūduva" vienību tikās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā, divu spēļu summā zaudējot ar rezultātu 1:2.

"Sūduva" pērn tika kronēta par Lietuvas čempioni futbolā, valsts čempionātā triumfēdama pirmo reizi vēsturē.

Pirms divām nedēļām sezonas pirmajā pārbaudes spēlē Liepājas vienība ar 3:0 uzvarēja "Palanga" komandu, kas aizvadītajā sezonā uzvarēja Lietuvas futbola čempionāta pirmajā līgā, nodrošinot ceļazīmi uz A līgu. Arī šajā mačā ar precīzu sitienu atzīmējās Apiņš.

Jau vēstīts, ka gada sākumā liepājnieku rindas papildinājuši Verners Apiņš, Endijs Šlampe un Igors Kozlovs. Ceturtdien laukumā bija arī aizsargi Antons Jemeļins, kurš iepriekš pārstāvēja "Ventspili", un Ņikita Bērenfelds, kurš bija izīrēts Jūrmalas "Spartakam".

Pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdzis ilggadējais Liepājas vienības aizsargs Oskars Kļava. Vienību atstājuši arī Marks Kurtišs un Valērijs Afanasjevs.

Tāpat komandu atstājis Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks, kurš "Liepāja"/"Mogo" komandā pussgadu bija uz īres tiesībām, bet tagad viņš atgriezies Francijas čempionāta pastarītē "Metz".

"Liepāja"/"Mogo" rudenī triumfēja Latvijas kausā, kas ļāva garantēt vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā. "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā komanda tika pie sudraba, atpaliekot vien no Jūrmalas "Spartaka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!