Foto: AFP/Scanpix/LETA
Itālijas futbola kluba "Fiorentina" kapteinis Davide Astori miris dabīgā nāvē, otrdien paziņoja Udīnes prokuratūra.

Astori bez dzīvības pazīmēm svētdienas rītā tika atrasts Udīnes viesnīcas "La di Moret" numuriņā.

Pēc traģiskā notikuma Udīnes prokuratūra pieprasīja veikt autopsiju, lai noskaidrotu, vai sportista nāve nav bijusi slepkavība. Tagad Udīnes prokuratūra apstiprinājusi, ka sportista nāve iestājusies dabīgā ceļā, un saistīta ar sirds problēmām.

"Sākotnēji rezultāti liecina, ka nav ārējas ietekmes un nāve bijusi dabīga, tomēr padomnieki norāda, ka pirms galējā paziņojuma ir jāsagaida histoloģisko pārbaužu rezultāti," sacīja Udīnes prokuratūras pārstāvis Antonio De Nikolo.

Astori ķermenis tagad tiks nogādāts Florencē, kur pilsētas iedzīvotāji un komandas līdzjutēji varēs atdot pēdējo godu futbolistam. Futbolista bēres notiks ceturtdienas rītā.

Profesionāla futbolista karjeru Astori sāka 2006. gadā "AC Milan" rindās, pēc tam tiekot izīrēts zemāku līgu vienībām. Savukārt 2008. gadā viņš pārcēlās uz "Cagliari", kur nospēlēja sešas sezonas, 174 spēlēs gūstot trīs vārtus.

Pēc tam viņš 2014. gadā pārcēlās uz "AS Roma", kur nospēlēja vienu sezonu, bet 2015. gadā pievienojās "Fiorentina" klubam, kurā pirmajā gadā bija uz īres tiesībām, pēc tam Florences komandai viņu izpērkot. "Fiorentina" rindās viņš šosezon aizvadīja 27 spēles, gūstot vienus vārtus.

Pirms šīs sezonas Astori tika iecelts par "Fiorentina" kapteini.

Tāpat viņš 2010. gadā pirmo reizi tika izsaukts uz Itālijas izlasi, kurā debitēja gadu vēlāk, kopš tā laika piedaloties 14 mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!