Uzreiz var pamanīt, ka Latvijas futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato piekopj citādāku darba stilu, un viņš futbolistiem lūdza, lai viņi būtu atvērti pret jaunām idejām, intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestam stāstīja uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis.

Nikolato pirmajā treniņnometnē pie Latvijas izlases stūres Latvijas valstsvienība aizvadīs divas pārbaudes spēles izbraukumā. 21. martā Latvija Larnakā samēros spēkus ar citu UEFA Nāciju C līgas komandu Kipru, bet 26. martā turpat Larnakā spēlēs ar Lihtenšteinas izlasi. Valstsvienība jau ir devusies uz Kipru, bet Gutkovskis pastāstīja par pirmajiem iespaidiem par jauno treneri.

"Jau uzreiz pirmajā treniņā bija redzams, ka treneris ir ļoti emocionāls, "iededzies" procesā. Vakar treniņā daļa spēlētāju trenējās kopējā grupā, varējām viņus pavērot. Redzēju, cik emocionāls ir Nikolato. Domāju, tas mums arī var būt svarīgi, ka treneris dos visu savu enerģiju. Varbūt katram iedos vēl piecus desmit procentiņus. Gaidām treniņus pilnā sastāvā ar visu komandu, lai iepazītos ar trenera jaunajiem uzstādījumiem, viņa stilu," par treneri teica Gutkovskis.

Uzbrucējs stāstīja, ka vienmēr līdz ar jauna trenera ienākšanu, ir tāda neliela taustīšanās. "Tagad tikai iepazīstam viens otru. Ļoti labi, ka ir pārbaudes spēles. Mums ir vēl laiks, lai sagatavotos, lai saprastu trenera prasības. Tas ir bonuss, ka mums ir šāds "ieskriešanās ceļš" pirms Nāciju līgas," norādīja Gutkovskis.

"Vakar bija pirmā sapulce, viņš akcentēja, cik svarīga ir pašatdeve, ka katrā spēlē, treniņā viss jādara uz simt procentiem. Tāpat viņš palūdza, lai esam atvērti pret jaunām idejām, lai spēlētāji ir atvērti treneru ierosinājumiem, un viņi būšot tikpat atvērti mums. Svarīga ir atklāta komunikācija.
- Uzreiz var redzēt, ka viņam ir drusciņ citādāks darba stils, nekā tas mums ierasts. Viņš rada tādu easy-going cilvēka priekšstatu. Viņš teica, lai treniņus izbaudām, lai ķermenis vingrinājumu laikā ir tik atslābināts un brīvs kā mūzika. Viņš ļoti akcentēja, ka visam ķermenim jābūt brīvam, un tas palīdz darboties ar bumbu. Kad ķermenis ir saspringts, tad ir citādi. Mēģinām saprast viņa ideju, mēģinām to īstenot. Redzēsim, kā sanāks," viņš turpināja.

Gutkovskis atgriezies Latvijas izlasē pēc izārstētā savainojuma, un viņš ir priecīgs atkal būt ierindā.

"Redzams, ka daudz kas ir izmainījies izlasē. Tāpēc ļoti labi, ka varēju ierasties jau pirmajā treniņnometnē pie jaunā trenera. Domāju, būs daudz jaunas informācijas, taktiskie uzstādījumi būs citi. Jāatzīst, ka pirms nometnes bija neliels satraukums, jo deviņus mēnešus nebiju saticis nevienu no komandas. Gribējās ātrāk atgriezties, palīdzēt izlasei, iedot savu artavu komandas labā," teica Gutkovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!