Latvijas hokeja izlase sestdien, 7.maijā Pasaules čempionāta F apakšgrupas spēlē tikās ar Ukrainas valstsvienību. Latvijas hokejisti izcīnīja uzvaru - 3:0, saglabājot iespēju cīnīties par vietu ceturtdaļfinālā.

Foto galerija

Visu pirmo trešdaļu abas izlases pavadīja nedroši uzbrūkot un neveiksmīgi mēģinot gūt vārtus. Ukrainas izlase piedāvāja uzņemties Latvijas hokejistiem spēles iniciatīvu, bet mūsu izlases spēlētāji nevēlējās vai nespēja to darīt.

Latvijas izlase pirmajā trešdaļā bija trīs reizes vairākumā, taču, kā jau tas ierasts, dodoties laukumā realīzēt šo vairākumu Semjonova maiņai, nekas vērā ņemams mūsu hokejistiem tā arī neizdevās.

Pirmās trešdaļas bīstamākais moments Latvijas izlases izpildījumā padevās Miķelim Rēdliham, kas ar bīstamu izgājienu centās gūt vārtus, taču ukraiņu izlases aizsargs pēdējā brīdī nostūma Rēdlihu malā.

Latvijas izlasei pirmajā trešdaļā noraidīti tika Grigorijs Panteļejevs un Leonīds Tambijevs, ukraiņiem - Deniss Isaenko, Vjačeslavs Zavaļjuks un Vjačelavs Timčenko.

Otrās trešdaļas sākums bija precīzi tāds pats, kā pirmā trešdaļa, kad komandas apmainījās uzbrukumiem un metieniem, taču neviens no tiem īpaši bīstams nebija.

Spēles 26.minūtē pie Ukrainas vārtiem izveidojās ļoti bīstama situācija, kurā lieliska izdevība gūt vārtus bija Kārlim Skrastiņam, taču viņš šo izdevību neizmantoja. Šī epizode gan nesa nepatīkamus mirkļus Ukrainas izlasei, jo divu šīs izlases hokejistu sadursmē nopietnu muguras savainojumu guva Jurijs Guņko, kurš pameta ledus arēnu uz nestuvēm.

Pēc šīs epizodes Latvijas izlase sāka uzbrukt vairāk un bīstamāk, līdz kārtējā pretuzbrukumā, spēles 34.minūtē, pēc lieliskām Aleksandra Semjonova un Alkesandra Ņiživija piespēlēm vārtus guva Leonīds Tambijevs.

Šie gūtie vārti gluži kā spārnoja mūsu izlasi, jo līdz trešdaļas beigām Latvijas izlase turpināja bīstami apdraudēt Ukrainas valstsvienības vārtus, taču, diemžēl, nespēja bīstamos momentus pārvērst gūtajos vārtos.

Otrajā trešdaļā tikai noraidīts tikai viens spēlētājs - ukrainis Vasīlijs Bobrovņikovs.

Pēdējā trešdaļā Latvijas izlase demonstrēja lielisku uzbrukuma hokeju, kas arī deva gaidīto rezultātu.

Spēles 46.minūtē pēc teicamas Ģirta Ankipāna piespēles vārtus guva Kārlis Skrastiņš.

Spēles turpinājumā Latvijas izlase pilnībā pārņēma spēles izniciatīvu, bieži un bīstami apdraudot ukraiņu vārtus.

Kad līdz spēles beigām bija palikušas mazāk par trim minūtēm, lielisku kombināciju izspēlēja Leonīds Tambijevs un Aleksandrs Semjonovs, kas arī pielika punktu šai kombinācijai - 3:0.

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju tika atzīts Leonīds Tambijevs.

Uzvarot Ukrainas izlasi, Latvijas valstsvienība vēl joprojām saglabā iespējas kvalificēties ceturtdaļfinālam. Ir tikai jāuzvar Somija un jācer, ka somi zaudēs punktus spēlē pret Kanādu.

Statistika

2005.gada 7.maijs.
"Olympic stadium", Insbruka, Austrija.

  • Latvija - Ukraina 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
  • Latvija: Irbe (Masaļskis); Saviels - Skrastiņš, Macijevskis - Cipruss - Panteļejevs; Sorokins - Tribuncovs, Tambijevs - Semjonovs - Ņiživijs; Laviņš - Ignatjevs, Cipulis - Sprukts - Ankipāns; M. Rēdlihs - A. Širokovs - Ziediņš; Galviņš, Vasiļjevs.

    Vārtus guva: 33:38 Tambijevs (Ņiživijs, Semjonovs) 1:0, 45:15 Skrastiņš (Ankipāns, Cipulis) 2:0, 57:05 Semjonovs (Tambijevs) 3:0.

    Metieni pa vārtiem: 30:17 (8:4, 13:4, 9:9).

    Soda minūtes: 4:12.

    Izvēlies tavuprāt labākos spēlētājus Latvijas un Ukrainas izlasēs!

    $t1=latvija;$t2=ukraina; include"$includes_dir/projects/hockey2004/bestplayer5.inc";?>

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!