Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs ir pelnījis vairāk spēļu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Cancuks" vārtos, uzskata "The Hockey News" apskatnieks Makss Millers.

Šilovs pirmo reizi šajā sezonā uz Vankūveru tika izsaukts pirms mēneša, jo nopietnākā savainojumā iedzīvojies "Canucks" pirmais vārtsargs Tečers Demko. Tiesa, pa šīm nedēļām latvietis piedalījies tikai divās NHL spēlēs – abās guvis uzvaras, bet savos vārtos vidēji ielaidis 1,50 vārtus un atvairījis 93% metienu. Kamēr Demko ir traumēts, "Canucks" pirmais vārtsargs ir Keisijs Desmits, kurš sevi arī apliecinājis pārliecinoši.

Millers vērš uzmanību, ka 23 gadus vecais Šilovs, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, savā attīstībā spēris soļus uz priekšu un šosezon jūtas stabilāks, ko viņam apliecinājis arī pats vārtsargs. "Es varu sasniegt to pašu rezultātu katrā mačā un tieši pie tā katru dienu strādāju."

"Īsti nezinu, kad stāšos Vankūveras vārtos. Mentāli cenšos visu laiku būt uz robežas, jo nekad nezini, kas var notikt," par lomu aiz Desmita muguras saka Šilovs. "Nav viegli visu laiku būt tonusā, taču tieši to visu laiku cenšos panākt."

No Vankūveras fārmkluba Amerikas Hokeja līgā (AHL) Ebotsfordas "Canucks" šosezon izsaukti vairāki spēlētāji, un Šilovs nenoliedz, ka tieši šis faktors viņam palīdzējis labāk iejusties lielajā komandā. "Ir ievērojami vieglāk doties laukumā un sākt spēlēt. Mums ir labāka komunikācija, kas tomēr ir spēles atslēga."

Sagaidāms, ka Šilovs līdz Demko atlabšanai vēl tiks pie kādas iespējas uzspēlēt NHL. Nākamā spēle Vankūverai būs naktī uz otrdienu, kad tā uzņems Stenlija kausa čempioni Vegasas "Golden Knights". "Canucks" ar 102 punktiem 77 spēlēs atrodas Rietumu konferences otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!