Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis trešdien Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijas pirmajā mačā atvairīja 34 metienus un sekmēja Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandas uzvaru.

"Fischtown Pinguins" mājās ar 4:2 (2:2, 2:0, 2:0) pārspēja Berlīnes "Eisbaren" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Finālsērijas pirmajā mačā Gudļevskis atvairīja 34 metienus, tiekot galā ar 94,44% raidījumu.

Mājinieku rindās vārtus guva Miha Verličs, Aleksandrs Frīsens, Ross Mauermans un Lukass Kelble, kurš arī tika pie divām rezultatīvām piespēlēm. Gudļevska vārtos ripu raidīt izdevās Zaharijam Boičukam un Leonhardam Pfēderlam.

"Fischtown Pinguins" pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu 14 komandu konkurencē un uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā ar 4-0 pārspēja "Ingolstadt", bet pusfinālā Brēmerhāfenes vienība ar 4-1 apspēlēja Minhenes "Red Bull".

Čehijā Eduards Tralmaks trešdien guva vārtus un palīdzēja Kladno "Rytīrži" sākt pārspēles par vietas saglabāšanu ekstralīgā ar uzvaru. "Rytīrži" savā laukumā ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) pārspēja pēc spēka otrās līgas komandu "Vsetin" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Tralmaks izcēlās ar precīzu metienu trešā perioda vidū un panāca 4:0 mājinieku labā. Viņš kopā uz ledus bija 13 minūtes un 42 sekundes un atzīmējās statistikā ar vienu spēka paņēmienu, trīs metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Kladno vienības rindās uz rezervistu soliņa palika Latvijas vārtsargs Mareks Mitens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!