Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērijā trešdien uzvaru pagarinājumā izcīnīja Oskara Bārtuļa pārstāvētā vienība Filadelfijas "Flyers", kas pagarinājumā savā laukumā ar 4:3 (1:0, 1:2, 1:1, 1:0) pieveica Čikāgas "Blackhawks".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Flyers" gan zaudē ar 1-2, bet nākamā spēle piektdien notiks atkal Filadelfijā. Atgādinām, ka Stenlija kausa fināla pirmajās divās spēlēs Čikāgā ar 6:5 un 2:1 uzvarēja "Blackhawks".

Stenlija kausa fināla trešajā spēlē Bārtulis laukumā bija vien 2:29 minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Par spēles galveno varoni kļuva Klods Žiro, kurš pagarinājuma sestajā minūtē "Flyers" uzvaras vārtus guva, pielabojot Meta Karla piespēli. Žiro vārti sekoja tikai neilgi pēc tam, kad viņa komandas biedrs Saimons Ganjē domāja, ka guvis uzvaras vārtus. Tomēr pēc video atkārtojuma noskatīšanās Ganjē vārtu guvums netika ieskaitīts, jo ripa nebija šķērsojusi līniju.

Pamatlaikā "Flyers" labā vārtus guva Denijs Brīrs, Skots Hartnesl un Ville Leino, bet "Blackhawks" labā – Dankans Kīts, Brents Sopels un Patriks Keins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!