Foto: F64
Ilggadējais Latvijas hokeja izlases treneris Leonīds Beresņevs ir pievienojies Latvijas hokejistu Dmitrija Žabotinskiska, Edmunda Kniksta un Sergeja Teluškina pārstāvētajam Kazahstānas klubam "Arlan", noslēdzot ar to līgumu uz 1+1 gadu.

Beresņevam "Arlan" vienībā šosezon galvenais uzdevums iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Intervijā portālam "sports.kz" Beresņevs pastāstījis arī par šā brīža situāciju Latvijas hokejā.

"Šodien augstākajā līmenī Latvijā ir labs hokejs, jo valsti pārstāv tāds grands kā Rīgas "Dinamo"," teica Berseņevs. "KHL ir lielisks projekts. Tomēr vietējais čempionāts, protams, kļuvis vājāks. Tas, manuprāt, ir liels mīnuss Latvijai."

"Latvijas klubi arī tagad nav konkurētspējīgi. Tas tagad pat ir redzams Kazahstānas čempionātā, kurā piedalās daudzi hokejisti, kas spēlēja Latvijā - vietējie klubi nespēja nodrošināt pienācīgas algas un spēlētājiem nācās braukt uz citām valstīm," norāda treneris.

Kā ziņots, šajā pavasarī Beresņevs bija Latvijas izlases treneru kolektīvā, tomēr pēc neveiksmīgā starta pasaules čempionātā visa komandas vadība tika atlaista.

Tāpat pagājušā gada izskaņā Beresņeva vadībā Latvijas U-20 hokeja izlase triumfēja pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā un izcīnīja ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Latvijas izlases galvenā trenera amatā Beresņevs strādāja no 1996. līdz 1999.gadam un no 2004. līdz 2006.gadam.

Pēc Kazahstānas Hokeja federācijas mājaslapā pieejamās informācijas, šosezon vietējā čempionātā četru komandu sastāvā paguvuši uzspēlēt vismaz 14 Latvijas hokejisti.

Atirau "Beibaris" komandā šosezon spēlē septiņi Latvijas hokejisti - Mārtiņš Raitums, Kristaps Stiģis, Renārs Demiters, Andrejs Smirnovs, Artūrs Ozoliņš, Gatis Gricinskis un Vitālijs Pavlovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!