Foto: LETA

Latvijas valdība neizrāda nekādu interesi par iespēju 2017.gadā kopā ar Dāniju rīkot pasaules hokeja čempionātu, tāpēc Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans intervijā portālam ”Delfi” atklāja, ka viņš sāk domāt par attiekšanos no turnīra rīkošanas.

Atgādinām, ka Lipmans jau esot vienojies ar Dānijas hokeja amatpersonām par čempionāta kopīgu rīkošanu 2017.gadā.

”Bijām Kopenhāgenā, kur tikāmies ar Dānijas hokeja federācijas prezidentu, ģenerālsekretāru un juristu. Praktiski mēs vienojāmies, bet tā nav tik vienkārša lieta,” intervijā portālam ”Delfi” stāstīja Lipmans. ”Mēs bijām norunājuši, ka pagaidām nekonkretizēsim visādas nianses, jo to mēs varēsim darīt tad, kad mums piešķirs tiesības rīkot čempionātu. Pagaidām vēl nav piešķirtas šīs tiesības. Šobrīd mums vajag principiāli vienoties, vai mēs kandidēsim kopā vai nē. Detaļu izrunāšanai mums būs pieci gadi.”


Dāņi jau esot aizsteigušies notikumiem pa priekšu un LHF jau aizsūtījusi diezgan konkrētu līgumprojektu. ”Viņi mūs nedaudz pārsteidza un atsūtīja līgumprojektu, kur jau ļoti detalizētas ir dažādas nianses – maksājumi, izdevumi. Mēs šobrīd neesam gatavi apspriest šādus jautājumus,” turpināja Latvijas hokeja galvenā amatpersona. ”Viņi man deva atbildi, ka piekrīt manam piedāvājumam kopā rīkot čempionātu. Šī vienošanām mums ir vajadzīga, lai mēs varam oficiāli paziņot par sadarbību. Šobrīd tas viss ir nedaudz ievilcies, bet domāju, ka mēs to tuvākajā laikā sakārtosim.”

LHF prezidents atzina, ka Dānijai liels plus ir tas, ka tās valdība ir ļoti ieinteresēta čempionāta rīkošanā, kamēr Latvijā situācija ir krasi pretēja.

”No Latvijas valsts puses interese nav nekāda, un tas mani ļoti uztrauc. Tāpēc esmu sācis domāt, vai Latvijai vajag pasaules hokeja čempionātu. Ne jau par velti izskan saukļi, ka čempionāts vajadzīgs Lipmanam, taču tas ir valsts interesēs. Valstij tas ir labs imidžs, jo vēsturē tas paliks uz simtiem gadu. Šodien es redzu, ka no valsts puses intereses absolūti nav. Atkal sākas tas, kas bija pirms 2006.gada čempionāta. Es jau domāju no visa šitā atteikties, jo ar mani neviens nerunā, neviens neprasa manas domas. Tikmēr Dānijā valdība ir ļoti ieinteresēta. Arī Starptautiskajai hokeja federācijai viņi paziņojuši, kad darīs visu, lai čempionāts būtu labs.

Pilnu interviju ar LHF prezidentu Kirovu Lipmanu lasiet portālā "Delfi" pirmdien, 29.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!