Foto: AFP/Scanpix

Sešu stundu ilgajās sarunās starp Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadību un tās Spēlētāju asociāciju (NHLPA) par jaunā kolektīvā līguma noslēgšanu trešdien nekādas vienošanās nav tikušas panāktas un situācijā attīstība nav vērojama.

Kā zināms, sarunās atkal piedalījās federālie starpnieki, taču tas nav palīdzējis panākt progresu sarunu procesā.

Iepriekš federālie starpnieki jau vienu reizi centās sekmēt kompromisa atrašanu starp abām pusēm, taču šie mēģinājumi beidzās ar neveiksmi. Novembra beigās notikušo sarunu rezultātā tika organizētas trīs tikšanās, kurās piedalījās tikai spēlētāji un klubu īpašnieki.

Pēc trešdien notikušās tikšanās, kas bija pirmā kopš pagājušas ceturtdienas, NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs medijiem atzina, ka abām pusēm joprojām ir diametrāli pretēji uzskati un nostāja.

"Šoreiz abas puses nemaz neatradās vienā telpā," pēc tikšanās sacīja Deilijs. "Mēs bijām noorganizējuši vairākas atsevišķas tikšanās telpas, taču nekā jauna ziņojama par situācijas attīstību man nav."

Tāpat Deilijs atklāja, ka spēlētāji vēl savā starpā apspriedīšoties un konsultēšoties arī ar starpniekiem.

Jau vēstīts, ka lokauta dēļ atceltas jau 526 spēles jeb 42,8% sezonas, kā arī "Winter Classic" spēle un Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogale.

Līdzšinējais kolektīvais līgums noslēdzās 15.septembrī, bet NHL sezonu bija plānots sākt 11.oktobrī.

Līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!