Foto: stock.xchng

Latvijas komanda "Rīga" sestdien kārtējā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) izbraukuma mačā Ungārijā atkārtoti ar rezultātu 7:3 (1:2, 3:0, 3:1) uzvarēja vietējo Budapeštas "Patriot" vienību.

Pirmajā trešdaļā Latvijas klubam vadību dāvāja Nikolajs Jeļisejevs, bet līdz tās beigām "Patriot" izvirzījās vadībā ar 2:1. Otrajā trešdaļā bez mājinieku atbildes precīzi bija Rihards Bukarts, Juris Upītis un Andris Siksnis, panākot 4:2 "Rīgas" labā.

Savukārt trešajā trešdaļā Bukarts ar saviem otrajiem vārtiem, kā arī Edgars Kurmis panāca jau 6:2 Latvijas kluba labā. Mājinieki vēlāk gan vienus vārtus atguva, bet punktu uzvarai ar precīzu metienu pielika Miks Lipsbergs.

Piektdien abi klubi jau tikās, un tad ar rezultātu 6:4 uzvarēja rīdzinieki.

Pēc šīs spēles "Rīgas" komanda desmit no nākamajiem 12 mačiem aizvadīs savā laukumā.

Šīgada četrās aizvadītajās spēlēs rīdzinieki vēl nav piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu. Pirmajās divās cīņās Rīgas kluba hokejisti divreiz tikās ar Karlovi Vari "Energie" vienību no Čehijas un abās spēlēs izcīnīja uzvaras. Gada pirmajā mačā 8.janvārī Čehijas komanda tika pārspēta ar 2:1 pēcspēles metienos, bet dienu vēlāk viesi uzvarēja ar 5:3

Spēles ar "Energie" komandu "Rīgas" vienībai bija pirmās kopš 6.decembra, kad sākās pārtraukums saistībā ar pasaules čempionātu U-20 vecuma grupā. Šajā augstākās divīzijas turnīrā "Rīgas" komandas spēlētāji veidoja Latvijas valstsvienības kodolu, turklāt izlasi vadīja vienības galvenais treneris Leonīds Tambijevs.

MHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Rīga" ar 67 punktiem 44 spēlēs ieņem astoto pozīciju, kas ir izslēgšanas spēļu zona. Tikmēr "Patriot" komanda ar 38 punktiem 40 cīņās ir priekšpēdējā, 16.pozīcijā.

Šajā sezonā mainīta MHL čempionāta izspēles kārtība - 33 komandas sadalītas Rietumu (17 vienības) un Austrumu (16 vienības) konferencē. Turklāt regulārajā čempionātā vienības savā starpā sacenšas tikai konferences ietvaros, aizvadot četru apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!