Foto: LETA
No Latvijas hokeja izlases trenera amata trešdien atlaists latviešu speciālists Aigars Cipruss, vēsta Latvijas hokeja federācija (LHF).

Atgādinām, ka oktobra beigās Cipruss kļuva par Teda Nolana asistentu Latvijas izlasē, bet janvāra sākumā viņš piekrita vadīt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas vienību Viļņas "Baltika". LHF prezidents Kirovs Lipmans nebija apmierināts ar to, ka Cipruss piekritis strādāt Lietuvā.

Trešdien LHF valde atbalstīja Lipmana priekšlikumu par Ciprusa atstādināšanu no Latvijas izlases galvenā trenera palīga amata. Lipmans uzsvēra, ka Cipruss nav bijis godīgs pieņemot Viļņas "Baltika" priekšlikumu, neinformējot par to LHF vadību.

Pagaidām nav nosaukts Ciprusa aizvietotājs Latvijas izlases treneru kopusā, bet kā Lipmans izteicās laikrakstam "Diena", tad viņa vietu uz soliņa varētu ieņemt LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

40 gadus vecais Cipruss iepriekš bijis Latvijas U-20 hokeja izlases treneru palīgs. 2011.gada pasaules čempionātā Kanādā, elites divīzijā viņš asistēja Ērikam Miļunam.

Latvijas valstsvienībā Cipruss nospēlēja 17 gadus un savu pēdējo pasaules čempionātu izlases kreklā aizvadīja 2009. gadā Bernē. Cipruss Latvijas izlasē 172 spēlēs ir sakrājis 112 (50+62) punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!