Foto: F64

Ceturtdien Latvijas hokeja izlase uzsāks 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā kopā ar Kazahstānas, Francijas un Lielbritānijas izlasēm cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz šo Olimpiādi.

Uzvaras gadījumā Latvijas hokeja izlase jau ceturto reizi dosies uz olimpiskajām spēlēm, bet valstsvienības galvenajam trenerim Tedam Nolanam tā būs olimpiskā debija, jo līdz šim lielākais turnīrs, kurā viņš vadīja mūsu hokejistus, bija pagājušā gada pasaules čempionāts.

Pirms svarīgā turnīra Latvijas izlases treneris portālam "Delfi" sniedza nelielu interviju.

Kad bija psiholoģiski vieglāk strādāt- pirms pasaules čempionāta vai pirms šā kvalifikācijas turnīra?
Ziniet, nav atšķirības. Jo katrreiz, kad tu piedalies sacensībās, vai tās būtu pasaules meistarsacīkstes, kvalifikācijas turnīri vai regulārais čempionāts, galvenais ir viens - uzvara. Un šis turnīrs nav izņēmums. Tomēr sagaidu, ka būs lielāka spriedze, jo turnīrs ir īss, nevarēsim atļauties vilcināt laiku, aizvadīt kādu vāju periodu, ir jārāda labākais sniegums katrā trešdaļā, katrā minūtē.

Vai nebaidāties, ka hokejisti "pārdegs", jo spēlē savā ārēnā, saviem līdzjutējiem?
Nē, jo cenšamies visu sīki uzraudzīt - sagatavošanos, atpūtu, sadarbību. Mēs esam daudz runājuši ar spēlētājiem, runājuši par visu procesu, nevis rezultātu vien, jo reizēm, domājot tikai par rezultātu, aizmirsti pārējo. Mana dzimtajā valodā ir tāds vārds "nangua", kas nozīmē "tagad". Mums ir jānoskaņo spēlētāji uz šo "tagad" brīdi. Nevis uz to, ko viņi darīja iepriekš, ne uz to, ko darīs, bet uz to, kas šobrīd notiek. Svarīgi ir pārāk neaizrauties, nebūt arī pārāk piezemētiem, un tad, kad "dūmi klīdīs", es ceru, ka būs sasniegts labs iznākums.

Vai jūs esat jau domājis par Soču Olimpiādi?
O jā! Jā! Domāju par to katru dienu. Kopš bērnības esmu sapņojis par uzvarām [lielos] turnīros, un ne tikai kā spēlētājs. Mana māsa ir piedalījusies olimpiskajās spēlēs, bet es gribētu uzvarēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!