Foto: DELFI
Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda ceturtdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā, palīdzot Ufas "Salavat Julajev" savā laukumā ar 3:2 (1:0, 0:0, 2:2) spraigā cīņā pieveikt šosezon neveiksmīgi spēlējošo Omskas "Avangard".

Kulda ar rezultatīvu piespēli izcēlās cīņas 51.minūtē, palīdzot Dmitrijam Makarovam panākt 2:0. Pirmo vārtus "Salavat Julajev" labā arī guva Makarovs, kurš atklāja mača rezultātu 11.minūtē. Tomēr neilgi pēc Ufas vienības otrajiem gūtajiem vārtiem 56.minūtē "Avangard" ar 20 sekunžu intervālu guva divus vārtus un izlīdzināja spēles rezultātu.

Tomēr pēc 30 sekunžu pārtraukuma mājinieki atguvās, un nedaudz vairāk kā minūti pirms pamatlaika beigām soms Anti Pilstrēms no jauna vadībā izvirzīja "Salavat Julajev". Vienu vārtu pārsvaru Ufas klubam izdevās noturēt līdz spēles beigām.

Kulda šoreiz laukumā pavadīja 18 minūtes un 38 sekundes, kas bija otrs ilgākais spēles laiks komandā, bloķēja trīs pretinieku metienus un veica četrus spēka paņēmienus.

Kulda šosezon 23 mačos guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka pirms šī mača "Avangard" bija izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr neveiksmi pēcspēles metienu sērijā piedzīvojusi Laura Dārziņa pārstāvētā Čeļabinskas "Traktor" vienība, kas savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem.

Dārziņš savainojuma dēļ nepiedalījās arī šajā mačā.

"Traktor" šis bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Salavat Julajev" ar 62 punktiem 34 mačos pakāpušies uz trešo vietu, bet "Traktor" kontā ir 45 punkti 33 spēlēs un astotā vieta.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!