Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā ilgstošu neveiksmju sēriju pārtraukusi Zemga Girgensona pārstāvētā un Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana vadītā vienība Bufalo "Sabres", kas ar 4:2 (0:0, 1:2, 3:0) pieveica Vinipegas "Jets".

"Sabres" tā bija pirmā uzvara pamatlaikā pēdējā mēneša laikā. Tāpat tā bija tikai otrā uzvara pamatlaikā Nolanam kopš viņš novembra vidū pārņēma "Sabres".

Girgensons šoreiz pie rezultativitātes punktiem netika, nospēlēja 15:09 minūtes, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs "-1".

Otrā perioda sākumā 36 sekunžu laikā divreiz precīzs bija Marks Šeifele, izvirzot "Jets" vadībā ar 2:0, bet perioda vidū Marks Otss vienus vārtus atguva. Pēdējās trešdaļas sākumā nepilnu divu minūšu laikā Markuss Folinjo un Mets Moulsons panāca 3:2 jau "Sabres" labā, bet punktu Bufalo komandas uzvarai pielika Mets Eliss.

"Sabres" spēcīgi iesāka maču, "nomētājot" pretiniekus pirmajā periodā ar 19:7, taču ļoti vāji aizvadīja otro periodu, pēc kura Bufalo komandas ģērbtuvē esot bijusi nopietna saruna.

"Jā, nedaudz pacēlu balsi. Bet es tikai uzsvēru, ka mums ir jācīnās. Ja mēs cīnāmies, mēs esam laba komanda. Mēs nedrīkstam cīnīties tikai 55 minūtes, mums ir jācīnās visas 60 minūtes," pēc mača teica Nolans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!