Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemga Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Bufalo "Sabres" cīnās ne tikai ar spēlētājiem uz ledus, bet arī ar gripas vīrusu ārpus laukuma, atzinusi komandas vadība.

"Sabres" galvenā trenera pienākumu veicējs Teds Nolans komandas oficiālajai mājaslapai apstiprinājis, ka četri vai pieci hokejisti ir saslimuši. Starp viņiem arī zviedru uzbrucējs Līnuss Umarks, kurš klubam pievienojās tikai pirms trim dienām.

Tuvākajā cīņā "Sabres" savā laukumā uzņems Fīniksas "Coyotes" vienību, pastāv iespēja, ka neviens no saslimušajiem spēlētājiem mačā nepiedalīsies.

Starp apslimušajiem hokejistiem ir soms Ville Leino, zviedrs Henriks Tallinders, vācietis Aleksandrs Zulcers, amerikānis Markuss Folinjo un jau pieminētais Umarks.

"Cerams, ka viņi visi būs gatavi. No rīta apslimušie hokejisti jutās tik slikti, ka nespēja piecelties no gultas. Tomēr jācer, ka tuvojoties spēlei viss mainīsies," atzina Nolans.

Latvijas izlases galvenais treneris arī uzsvēris, ka iepriekšējā cīņā piedzīvotais zaudējums (4:1 pret Bostonas "Bruins") varētu būt saistīts ar gripu. "Spēles gaitā pamanīju, ka cīnāmies ļoti vāji. Protams, mēs neesam spēcīgākā komanda līgā, tomēr vairākos aspektos rezultāti iepriekš bija labāki."

Kopvērtējumā "Sabres" ar 21 punktu 36 spēlēs pārliecinoši ieņem ne tikai pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet ir arī vājākā vienība Austrumu konferencē un visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!