Foto: F64

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien ielaida trīs vārtus Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta mačā, neglābjot Sirakjūsas "Crunch" no zaudējuma.

"Crunch" izbraukumā ar 5:6 (2:1, 1:2, 2:2, 0:1) papildlaikā piekāpās Binhemtonas "Senators" hokejistiem.

Gudļevskis vārtos stājās cīņas 24.minūtē, nomainot Sedriku Dežardenu, kurš bija pamanījies atvairīt 12 no 15 pretinieku raidījumiem. Tikmēr latvietim izdevās tikt galā ar 14 no 17 metieniem. Zīmīgi, ka Gudļevskis visus vārtus ielaida, kad "Crunch" spēlēja mazākumā.

Šosezon aizvadītajās 13 spēlēs AHL turnīrā Gudļevskis caurmērā ielaidis 2,82 ripas un atvairījis 90,2% pretinieku metienu, tiekot pie septiņiem panākumiem.

Kā zināms, Gudļevskis sezonas sākumā sargāja Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) komandas Floridas "Everblades" vārtus, bet tagad viņš izkonkurējis somu Riku Heleniusu, kurš nosūtīts līgu zemāk.

"Everblades" sastāvā Gudļevskis 11 spēlēs vidēji ielaida 1,83 ripas un atvairīja 92,5% metienu. Šajos mačos latvietis palīdzēja komandai izcīnīt septiņas uzvaras.

"Crunch" šobrīd AHL Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā ar 33 punktiem 33 mačos ieņem 11.pozīciju.

Kā zināms, šajā vasarā Gudļevski Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!