Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans plāno runāt ar Rīgas "Dinamo" galveno treneri Arti Ābolu par iespēju vadīt Latvijas izlasi. To Lipmans atklāja otrdien TV3 raidījumā "Overtime TV".

Kā zināms, pēc Soču olimpiskajām spēlēm, kas risināsies februārī, Latvijas izlasi vairs nevadīs Teds Nolans, kurš pagājušā gada nogalē kļuva par NHL kluba Bufalo "Sabres" galveno treneri.

"Nevar būt treneris gan klubā, gan izlasē. Labi atceraties, kas notika ar Znaroku. Nolans nevar trenēt, īpaši jau NHL, kur viņam nopietni uzdevumi, - gan izlasi, gan klubu," saka Lipmans.

LHF prezidents uzsvēra, ka iespēju Nolanam vadīt valstsvienību Sočos devis "tīri cilvēciski – psiholoģiski, morāliski un cilvēciski bija jāatstāj viņu šajā amatā".

"Ja būtu treneris, kurš trenētu Rīgas "Dinamo" un izlasi, tas būtu labi. Tāda ideja bija, kad pirms sešiem gadiem dibinājām šo klubu. Ar tādu nolūku, ka būs viens treneris gan klubam KHL, gan Latvijas izlasē," skaidro Lipmans. "Šodien 1/3 ir no Rīgas "Dinamo", tas ir ļoiti labi, esmu ļoti gandarīts, ka mums ir tāds klubs, kurš dod izlasei spēlētājus. Ābols pagaidām nav uzrunāts, bet Lipmanam ir tāda doma."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!