Foto: LETA

Latvijas olimpiskais vārtsargs Kristers Gudļevskis sestdien netika pieteikts Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" izbraukuma spēlei pret Monreālas "Canadiens".

Latvietis uz "Lightning" komandu tika izsaukts piektdien. Kopā ar Gudļevski izsaukts arī viņa konkurents Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Sirakjūsas "Crunch" Sedriks Dežardens.

"Lightning" komandai problēmas ar vārtsargiem radās ceturtdien, kad spēlē ar Otavas "Senators" savainojumu guva tās pamatvārtsargs Bens Bišops, bet vēlāk traumā iedzīvojās arī viņu aizstājušais Andešs Linbēks.

"Lightning" no fārmkluba izsauca uzreiz divus vārtsargus, jo par Bišopa dalību sestdienas mačā skaidrības vēl nebija, bet Linbēka atgriešanās ierindā gaidāma vien pēc olimpisko spēļu pārtraukuma, kas NHL ilgs no 9. līdz 25.februārim.

Sestdienas maču "Lightning" vārtos uzsāka Bišops, bet kā rezerves vārtsargs cīņai pieteikts Dežardens.

Jau pirmdien Gudļevskim plānots ierasties Rīgā, pievienojoties Latvijas izlases treniņnometnei pirms Soču olimpiskajām spēlēm. Gadījumā, ja viņš līdz tam nebūs nosūtīts atpakaļ uz AHL, tiks meklēti citas iespējas un laiki viņa nogādāšanai izlases rīcībā.

Dežardenam ir piecu spēļu pieredze NHL, bet Gudļevskis savā debijas sezonā Ziemeļamerikā uz "Lightning" komandu izsaukts oktobrī, kad ar vienību aizvadīja vienu treniņu.

Kā zināms, šajā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirziena līgumu. Gudļevskis šovasar kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!