Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-18 puišu hokeja izlase svētdien Rīgā notiekoša starptautiska pārbaudes turnīra trešajā spēlē ar 7:6 (0:2, 5:3, 2:1) rezultatīvā cīņā pieveica Dāniju.

Pirmajā trešdaļā Latvijas vienība nonāca iedzinējos ar 0:2, bet otrajā periodā spēja gūt piecus vārtus un izvirzīties vadībā ar 5:3. Tomēr dāņi neilgā laikā divas ripas atguva, bet izšķirošos vārtus gandrīz četras minūtes līdz pamatlaika beigām iemeta Marks Lazarevs.

Citā trešās kārtas mačā Norvēģijas jaunie hokejisti ar 3:2 pieveica Baltkrieviju.

Kā zināms, Latvija pirmajā mačā ar 4:3 uzveica Norvēģiju, bet pēc tam sestdien ar 2:5 piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem.

Līdz ar to pēc visu spēļu aizvadīšanas Norvēģijai un Latvijai bija pa četriem punktiem, bet pēc tam ar trim sekoja Dānija un Baltkrievija. Labākas vārtu attiecības dēļ turnīrā par uzvarētājiem tika kronēti dāņi.

Latvijas izlases sastāvā bija iekļauti trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 17 uzbrucēji. Pieci izlases spēlētāji pārstāv ārzemju klubu Zviedrijā un Šveicē.

Šis turnīrs bija Latvijas U-18 izlases kārtējais sagatavošanās posms pirms pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā. Latvijas jaunieši no 13. līdz 19.aprīlim Francijas pilsētā Nicā par vienīgo ceļazīmi uz augstāko divīziju sacentīsies ar Norvēģiju, Itāliju, Baltkrieviju, Franciju un Kazahstānu.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvs pārbaudes turnīram Rīgā:

vārtsargi - Salvis Balandīns ("Rīga"), Denijs Romanovskis ("Rīga 97"), Klāvs Deimonds Ošiņš ("Prizma"/"Rīga");

aizsargi - Jānis Puriņš, Vjačeslavs Minajevs, Ēriks Smuļko, Roberts Vīksna (visi - "Dinamo Juniors"), Kārlis Čukste, Kristaps Zīle (abi - "Rīga 97"), Kirils Mitrofanovs ("Prizma"/"Rīga"), Eduards Hugo Jansons ("Sāga 97"/"Ogre Juniors"), Kristiāns Rubīns ("Vasteras J18", Zviedrija);

uzbrucēji - Kirils Galoha, Rodrigo Ābols, Gatis Sprukts (visi - "Rīga"), Frenks Razgals, Oļegs Šišļaņņikovs, Iļja Žučkovs (visi - "Dinamo Juniors"), Ēriks Žohovs, Mārtiņš Dzierkals, Roberts Baranovskis, Eduards Fjodorovs (visi - "Sāga 97"/"Ogre Juniors"), Juliāns Misjus, Filips Gundars Buncis (abi - "Rīga 97"), Elvis Kaimiņš ("Tukums"), Marks Lazarevs (GCK/"ZSC Lions U20", Šveice), Rihards Puide (ZSC U17, Šveice), Roberts Locāns (AIK J18, Zviedrija), Niklāvs Birovs ("Nacka", Zviedrija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!