Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā Dalasas "Stars" uzbrucējs Ričs Peverlijs pirmajā periodā uz rezervistu soliņa saļima, un spēle pret Kolumbusas "Blue Jackets" tika pārtraukta, vēsta NHL.

Peverlijam bijušas sirdsdarbības problēmas, tomēr medicīnas personāls ātri uz to noreaģēja, kas palīdzēja izvairīties no traģiska iznākuma. Uzbrucējs jau nogādāts slimnīcā, un "nhl.com" vēsta, ka viņa stāvoklis ir stabils.

"Stars" galvenais treneris Lindijs Rafs ātri pamanīja, ka ar Peverliju kaut kas nav kārtībā, un tieši viņš pasauca ārstus.

"Es biju nobijies. Manas pirmās emocijas bija, ka mums vajag palīdzību. Kad viņš nokrita, tā bija kā bija sarkanā gaisma. Nevajadzēja uztraukties par spēli un ne par ko citu, vajadzēja saukt ārstus," atzina Rafs. "Pirmais, ko viņš man vaicāja, bija: "Cik vēl daudz laika atlicis pirmajā periodā?" Tipisks sportists. Neko tādu vairs nevēlos piedzīvot."

"Stars" galvenais treneris slavēja mediķu darbu, kas palīdzēja glābt Peverlija dzīvību.

Hokejists tika nogādāts arēnas medicīniskajās telpās, kur ārsti viņam nekavējoties konstatēja sirdstrieku. "Pēc standarta procedurām viņš atguva samaņu, un netlikamās palīdzības mašīnā pa ceļam uz slimnīcu bija pie pilnas saprašanas un lieliski apzinājās notikušo," pastāstīja ārsts Gils Salazars. Viņš norāda, ka Peverlija dzīvībai briesmas nedraud.

Peverlijs sirds problēmu dēļ izlaida visu "Stars" pirmssezonas nometni un sezonas pirmo maču. Viņš šajā sezonā bija izcēlies ar septiņiem vārtu guvumiem un 23 rezultatīvām piespēlēm.

Kad mačs tika pārtraukts, "Blue Jackets" bija vadībā ar rezultātu 1:0. NHL vadība tuvāko dienu laikā paziņos, kad mačs tiks pārspēlēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!