Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēle latviešu uzbrucējs Zemgus Gigensons otrdien palīdzēja Bufalo "Sabres" komandai ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos uzvarēt Ņūdžersijas "Devils".

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 19:48 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī veica deviņu spēka paņēmienus, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficentu. Tāpat pēcspēles metienu sērijā latvietis nerealizēja izgājienu pret pretinieku vārtsargu Koriju Šnaideru. Atgādinām, ka Girgensona karjeras rekords ir 13 spēka paņēmieni vienā spēlē.

Latvietis šajā mačā minūti un 33 sekundes spēlēja arī vairākumā, bet minūti un 24 sekundes aizvadīja mazākumā. Savā debija sezonā Girgensons 63 spēlēs guvis sešus vārtus un izdarījis 14 rezultatīvas piespēles.

Uzvarētājiem aizvadītajā mačā ar diviem vārtiem izcēlās Tailers Eniss, bet uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Ville Leino. Savukārt savas karjeras pirmo uzvaru izcīnīja "Sabres" vārtsargs Neitans Līvens, kurš šajā mačā tika galā ar 33 no 35 pretinieku metieniem.

Tikmēr "Devils" komandā vārtus guva Daiņus Zubrus un Tuomo Rūtu.

"Sabres" ar 75 spēlēs iekrātu 51 punktu ir pēdējā vietā gan Austrumu konferencē, gan visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!