Foto: AP/Scanpix
Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis ceturtdien nosaukts par aprīļa labāko Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) bijušo spēlētāju.

Gudļevskis šo sezonu iesāka ECHL vienībā Floridas "Everblades", tomēr drīz vien aizcīnījās līdz Amerikas Hokeja līgai (AHL), bet pirms nedēļas jau debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" sastāvā.

Kā zināms, Gudļevskis tādējādi kļuva par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā uzspēlējis NHL, AHL, ECHL un olimpiskajās spēlēs.

Pirms mēneša šo balvu ieguva cits vārtsargs Džonatans Kviks, kurš pašlaik pārstāv Losandželosas "Kings" komandu un nesen saņēma Viljama Dženingsa trofeju kā NHL regulārajā čempionātā vismazāk ripu ielaidušais vārtsargs.

Kā zināms, "Lightning" komanda pašlaik uzsākusi dalību Stenlija kausa izcīņā, bet Gudļevskis ir tās otrais vārtu vīrs, jo traumu guvis pamatvārtsargs Bens Bišops.

Kaut ceturtdien Bišops atkal aizvadīja individuālu treniņu uz ledus, "Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers atzinis, ka viņš vēl tik drīz nebūs pieejams. Tomēr, ja dalība Stenlija kausā "ievilksies", Bišopa atgriešanās nav pilnībā izslēgta.

Jau vēstīts, ka Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā "Lightning" savā laukumā ar 4:5 pirmajā pagarinājumā zaudēja Monreālas "Canadiens". Gudļevskis šim mačam bija pieteikts, tomēr mājinieku vārtus visas cīņas garumā sargāja zviedrs Andešs Linbēks, kurš tika galā ar 39 no 44 metieniem.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 1-0 "Canadiens" komandas labā. Arī otrais mačs piektdien notiks Tampā.

Kā zināms, iepriekšējā vasarā Gudļevski NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 124.numuru izvēlējās "Lightning" komanda un augusta sākumā viņš parakstīja trīs gadu divvirzienu līgumu. Gudļevskis kļuva par 29.latviešu hokejistu, kurš izvēlēts pasaules spēcīgākās līgas draftā, un tikai otro vārtsargu aiz Artūra Irbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!