Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) uz 20 spēlēm diskvalificējusi Zemga Girgensona komandas biedru Teda Nolana vadītajā Bufalo "Sabres" vienībā Zenonu Konopku, kurš pieķerts aizliegto preparātu lietošanā.

Tādējādi Konopka pārkāpis NHL/ NHLPA sniegumu uzlabojošo vielu programmu. Viņam piespriesta ievērojama spēļu diskvalifikācija, tomēr viņam nav piemērota, piemēram, divu gadu diskvalifikācija, kas ir ierasta par dopinga pārkāpumiem.

Savā paziņojumā hokejists norāda, nožēlo notikušo un uzņemas vainu. Konopka skaidro, ka aizliegtā viela viņa organismā nonākusi, lietojot parastā veikalā brīvi nopērkamu produktu, un viņš nav zinājis, ka šis produkts satur aizliegto vielu.

"Vēlos uzsvērt, ka šo vielu nelietoju, lai kaut kādā veidā uzlabotu savu sniegumu. Es atvainojos komandas biedriem un Bufalo "Sabres", saviem draugiem, radiem, ģimenei. Esmu guvis labu mācību, ko ceru nodot jaunajiem spēlētājiem, lai viņi nepieļauj tādas kļūdas," saka Konopka.

Tā kā Konopkas pārkāpums fiksēts jau pēc "Sabres" sezonas beigām, tad hokejists sodu izcietīs nākamās sezonas sākumā. Konopkam drīzumā beidzas līgums ar "Sabres", tāpēc diskvalifikācija būs spēkā arī tajā gadījumā, ja viņš karjeru turpinās citā NHL klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!