Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā sestdien izraudzītais Latvijas uzbrucējs Edgars Kulda uzskata, ka iepriekšējos divos gados Ziemeļamerikā ir audzis profesionālajā ziņā.

Kā ziņots, Kuldu noslēdzošajā, septītajā kārtā ar kopējo 193.numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda.

"Drafts ritēja uz priekšu un kļuvu nedaudz nervozs, tomēr beigās, kad dzirdēju savu vārdu, tas bija neticami. Biju nedaudz nervozs, bet labs ir viss, kas labi beidzas," pēc drafta žurnālistiem teica uzbrucējs, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par prestižā Memoriālā kausa turnīra vērtīgāko spēlētāju. "Sniegums Memoriālajā kausā man ļoti palīdzēja. Tajā man beidzot izdevās parādīt savu labāko sniegumu, parādīt cik daudz esmu progresējis šajos divos gados "Oil Kings" sastāvā."

Pašlaik 19 gadus vecais Kulda aizvadītās divas sezonas pavadīja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas "Oil Kings", kas pavasarī triumfēja WHL izslēgšanas spēlēs, turklāt pēc tam izcīnīja arī prestižo Memoriālo kausu, kurā sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki.

"Esmu audzis profesionāli, Ziemeļamerikā ir citādāks hokejs, tagad pievēršu uzmanību arī visiem sīkumiem," stāstīja Kulda. "Savā karjerā vēlos būt daudzpusīgs hokejists, kurš var spēlēt visās pozīcijās, kur komandai nepieciešams, kaut vai kā policists. Man vēl jāuzlabo slidošana, kas gan kļūst arvien labāka."

Kulda atklāja, ka pagaidām vēl nav zināms vai viņš turpinās spēlēt "Oil Kings", vai jau rudenī sāks profesionālo karjeru. "Spēlēšu tur, kur komanda uzskatīs, kas manai attīstībai ir vislietderīgāk."

Kā ziņots, aizvadītās sezonas WHL regulārajā turnīrā Kulda 66 mačos guva 30 vārtus un izpildīja 30 rezultatīvas piespēles, bet WHL izslēgšanas turnīrā viņš 21 cīņā savāca desmit vārtus un 12 rezultatīvas piespēles, kas deva desmito vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Kulda pavasarī ne tikai kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš ticis Memoriālā kausa, bet viņš arī saņēma turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, jo piecos mačos guva četrus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Latvijas uzbrucējs uz Ziemeļameriku pārcēlās pirms 2012./2013.gada sezonas, pirms tam spēlējot Latvijā un Krievijas Jaunatnes hokeja līgā.

Kulda jau vairākus gadus pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlases.

E.Kulda ir Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis.

Vēl nesen Kuldu draftējusī komanda tika saukta par Fīniksas "Coyotes", taču no tā savu vārdu nomainījusi, priekšroku dodot Arizonas štata vārdam. Iepriekš vēl nevienu Latvijas hokejistu "Coyotes" nebija izvēlējušies.

Bez E.Kuldas sestdien NHL drafta trešajā kārtā ar kopējo 76.numuru Kolumbusas "Blue Jackets" vienība izvēlējās vārtsargu Elvi Merzļikinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!