Foto: AP/Scanpix

Latviešu vārtsargam Kristeram Gudļevskim ir jāiegūst stabilitāte, lai viņš vienmērīgi varētu aizvadīt maču no mača, uzsvēris Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" vārtsargu treneris Francs Džīns.

Sagaidāms, ka jauno sezonu Gudļevskis kopā ar talantīgo krievu vārtsargu Andreju Vasiļevski iesāks "Lightning" komandas fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL) Sirakjūsas "Crunch".

Kā zināms, Gudļevskis aizvadītajā sezonā kļuva par pirmo hokejistu, kurš vienas sezonas laikā spēlējis Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), AHL, NHL un olimpiskajās spēlēs, turklāt maijā piedalījās arī pasaules čempionātā.

"Daudziem būtu nepieciešami vairāki gadi, lai tiktu pie vārda tur, kur Kristers tika aizvadītajā sezonā," "Lightning" kluba mājaslapā citēts Džīns. "Tas ir neticami, kur viņš pēdējo desmit mēnešu laikā ir spēlējis. Gudļevskim tagad ir jāiegūst stabilitāte, lai katru dienu izceltos ar vienmērīgu sniegumu un dotu komandai iespēju uzvarēt mačā pat tad, kad tā nav viņa labākā diena."

Arī pats Gudļevskis izteicies, ka pēc iepriekšējā sezonā piedzīvotās debijas NHL viņam izsalkums pēc šīs līgas kļuvis tikai lielāks.

Debiju Ziemeļamerikā nolēmis piedzīvot arī 19 gadus vecais Vasiļevskis, kurš maijā ar "Lightning" vienību noslēdza trīs gadu līgumu.

"Vasiļevskis noteikti ir galvastiesu pārāks par jebkuru vārtsargu, ko viņa vecumā esmu redzējis. Protams, būs nepieciešams laiks, kamēr viņš pieradīs pie Ziemeļamerikas, līdz ar to šim vārtsargam būs jāuzkrāj spēles laiks un pieredze," atklāja Džīns.

Jau vēstīts, ka pirms pāris dienām "Lightning" noslēdza viena gada līgumu ar pieredzējušo krievu vārtsargu Jevgēņiju Nabokovu. Džīns atzina, ka 38 gadus vecais hokejists būs lielisks konkurents "Lightning" komandas pirmajam numuram Benam Bišopam, turklāt spēs būt labs padomdevējs arī kluba jaunajiem vārtsargiem.

Kā zināms, Gudļevskis "Lightning" paspārnē nonāca pērn, kad klubs viņu izvēlējās NHL draftā ar kopējo 124.numuru. Pērn viņš arī piedalījās attīstības nometnē, bet pēcāk uzsāka karjeru Ziemeļamerikā, sezonas izskaņā piedzīvojot arī debiju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!