Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Hokeja klubs "Rīga" Ufā notiekošās Pasaules kausa izcīņas jauniešiem trešajā mačā otrdien ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempioniem Maskavas "Spartak".

Pirmajā periodā Latvijas komanda nonāca iedzinējos ar 0:1, taču, pateicoties Deivida Sarkana un Edmunda Augstkalna trāpīgajiem raidījumiem, otrās trešdaļas laikā "Rīga" jau izvirzījās vadībā.

Tiesa, perioda izskaņā "Spartak" panāca izlīdzinājumu, turklāt arī trešajā trešdaļā un papildlaikā neviena no komandām vārtsargus nepārspēja.
Līdz ar to uzvarētājs izšķīrās pēcspēles metienu sērijā, kur vienīgo precīzo metienu izpildīja "Spartak" hokejists Jurijs Šustrovs.

Kā ziņots, turnīra pirmajā mačā "Rīga" ar 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Malmes "Red Hawks" vienību no Zviedrijas, bet pēc tam ar 1:6 kapitulēja vienai no spēcīgākajām Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandām Sjūsitijas "Musketeers".

Ar trīs mačos iegūtiem trim punktiem "Rīga" savā apakšgrupā starp piecām komandām ieņem pēdējo vietu, bet līdere ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir "Musketeers", kamēr "Red Hawks" četrās cīņās tikuši pie pieciem punktiem, bet vēl viena MHL komanda Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas tikusi pie četriem punktiem trīs dueļos.

Trīs punkti ir arī "Spartak", kam gan par Latvijas komandu ir labāka vārtu attiecība.
Apakšgrupu sacensību turpinājumā rīdzinieki spēkosies ar "Red Bull", ko pērnās sezonas izslēgšanās spēlēs pārspēja pirmajā kārtā. Lai iekļūtu turnīra pusfinālā, rīdziniekiem šis mačs obligāti jāuzvar.

Turnīra dalībnieku skaits šogad atkal no astoņām pieaudzis līdz desmit. A apakšgrupā cīnās Ufas "Tolpar", Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komanda Keipbretonas "Screaming Eagles", Homutovas "Pirati" no Čehijas, Baltkrievijas vienība Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" un Espo "Blues" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!