Foto: IIHF
Par nākamā gada pasaules hokeja čempionāta talismaniem izvēlēti divi balti zaķi, čehu multfilmas varoņi - Bobs un Bobeks, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

"Talismans ir viens no svarīgākajiem aspektiem čempionāta atmosfēras radīšanā, un mēs ļoti rūpīgi esam apspieduši šo jautājumu," IIHF mājas lapā citēts Čehijas Hokeja asociācijas prezidents Tomāšs Krals. "Mēs gribējām, lai talismans ir optimistisks, kas daudz ko atklātu par čehu tautu un Čehiju. Uzskatām, ka Bobs un Bobeks ir tieši tādi, kādus vajag un fani pozitīvi novērtēs šo mūsu izvēli."

"Sarunas par talismanu ar IIHF un atbildīgo mārketinga kompāniju ilga gandrīz gadu, taču mēs esam gandarīti, ka viss izrunāts līdz sīkākajai detaļai," saka čempionāta orgkomitejas ģenerālsekretāre Marketa Strebova. "Prieks arī par Čehijas Televīzijas attieksmi, kuriem pieder īpašuma tiesības uz šiem tēliem."

Bobs un Bobeks ir Čehijā ļoti populāras multfilmas galvenie varoņi, kas dzīvo burvju mākslinieka cepurē. Pirmoreiz šī multfilma tika parādīta 1979. gadā un zaķu autors ir mākslinieks Vladimirs Jiržaneks, populārs bērnu multfilmu autors, ilustrators un mākslinieks. "Hokeja izskatu" zaķiem piešķīris mākslinieks Alekss Doviss.

Šī ir pirmā reize, kad čempionāta talismanu godā ir nevis speciāli šim turnīram radīti tēli, bet gan televīzijas "zvaigznes".

Kā zināms, 2015. gada pasaules hokeja čempionāts risināsies Čehijā - Prāgā un Ostravā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!