Foto: F64
Ziemeļamerikā spēlējošo latviešu hokejistu rindas centīsies papildināt arī vārtsargs Rihards Cimermanis, kurš uz pārbaudes laiku varētu pievienoties Dienvidu Profesionālās līgas (SPHL) komandai Pensakolas "Ice Flyers", atklāja hokejists.

Kaut gan iepriekš Cimermanis izteicās, ka šonedēļ uz piecu dienu pārbaudes laiku gatavojas pievienoties Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionātā spēlējošajai Bramptonas "Beast" vienībai, darījums tomēr nav izdevies, jo klubs kavējies ar oficiāla uzaicinājuma izsūtīšanu, un tagad viņš cer, ka saņems uzaicinājumu uz "Ice Flyers" komandu.

Pašlaik 21 gadu vecais Cimermanis iepriekšējās divas sezonas pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga", taču vecuma ierobežojumu dēļ šajās sacensībās vairs nevar piedalīties. Pagājušajā sezonā viņš 22 MHL regulārā čempionāta spēlēs ielaida vidēji 2,08 ripas un atvairīja 91,3% metienu, bet desmit izslēgšanas turnīra mačos ielaida vidēji 2,61 ripu un tika galā ar 91% metienu.

"Šajā laikā ir klājies diezgan smagi. Pēc tam, kad man beidzās līgums ar Rīgas "Dinamo", neviens nav palīdzējis atrast jaunu klubu. Man pašam arī nav nekādu sakaru, kas tajā palīdzētu," situāciju raksturo Cimermanis. "Tāpēc visu daru pats - meklēju kontaktus un rakstu aģentiem vai cilvēkiem, kuriem ir kādi sakari hokeja pasaulē. Ja es būtu turīgs, būtu daudz vieglāk, jo pārbaudes laiku Ziemeļamerikas līgu klubos var nopirkt par dažiem tūkstošiem. To gan es atļauties nevaru."

Pirms sezonas vārtsargs Tukumā piedalījās Kazahstānas kluba Atirau "Beibaris" treniņnometnē, kur sevi labi pieradījis, tomēr komandas vadība pateikusi, ka meklē gados vecāku un pieredzējušāku vārtsargu.

"Pat ar labu MHL sezonas statistiku neesi nevienam vajadzīgs, ja neesi spēlējis pieaugušo hokejā. Labi klubi nevēlas riskēt, ņemot komandā gados jaunu vārtsargu, kurš spēlējis tikai junioru līmenī," uzskata Cimermanis. "Pirmo reizi dzīvē septembrī vēl biju mājās bez kluba, kamēr sezona Eiropā jau sākusies un komandām sastāvi ir nokomplektēti. Sajūta ir ļoti nepatīkama. Nākas trenēties pašam gan svaru zālē, gan skrienot krosus. Tikt pie pastāvīga laika uz ledus arī nav viegli. Vienīgais variants ir kāpt uz ledus kopā ar amatieriem pāris reizes nedēļā."

"Pats ļoti gribu izbaudīt Ziemeļamerikas hokeju un ceru, ka izdosies atrast klubu otrpus okeānam," apņēmīgi pauda latvietis.

Iepriekš vārtsargs pārstāvējis Latviju U-18 un U-20 izlašu līmenī.

Pēc nesenās ECHL apvienošanās ar Centrālo hokeja līgu (CHL), SPHL kļuvusi kā ceturtā prestižākā līga Ziemeļamerikā. Tajā spēlē astoņas komandas, bet jauno sezonu plānots sākt šīs nedēļas beigās.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!