Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis pēc savas debijas spēles jaunajā amatā slavēja visas komandas sniegumu mačā pret Dāniju, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Kā ziņojām, Latvijas izlase šai spēlē pieveica dāņus ar 4:1.

"Komanda bija labi noskaņota šai spēlei," saka Beļavskis. "Kā jau pirmajā spēlē, sākām nedaudz bijīgi un uzmanīgi. Pirmie vārti deva komandai lielāku pārliecību pār savām spējām. Jāatzīmē, ka pēc zaudētiem vārtiem komanda vēl vairāk "savācās", kas deva papildus grūdienu."

Īpaši treneris uzsvēra izlases vārtsarga Ervīna Muštukova sniegumu, kas lielā mērā nodrošināja pozitīvo mača iznākumu.

"Patika, ka Ervīns nospēlēja pārliecinoši, paņēma visas ripas, kuras vajadzēja ņemt, un vairākkārt glāba komandu no drošiem vārtu zaudējumiem, kas ietekmēja spēles gaitu un gala rezultātu," norāda treneris. "Skaidrs, ja vārtsargs spēlē pārliecinoši, arī aizsargi jūtas drošāk. Gribu uzsvērt aktīvo un agresīvo spēli aizsardzībā. Esmu gandarīts ar aizsargu sniegumu. Uzbrukumā mums pietika pietiekami meistarības apspēlēt dāņus. Iesitām gan skaistus vārtus gan ar cīņu un neatlaidību. Izšķirošos brīžos, kad gāja grūtāk aizsardzībā, puišiem pietika meistarības gūt vārtus un pārliecinoši nospēlēt spēli līdz galam. Man patika, ka uzbrucēji labi un pareizi spēlēja aizsardzības zonā. Kaut arī dāņi daudz biežāk meta pa mūsu vārtiem, lielākā daļa bija no distances vai arī vārtsargam pārredzami un Ervīnam tie nesagādāja lielas grūtības."

Tāpat Beļavskis uzteica izlases debitantus. "Jauniem hokejistiem tā ir laba pieredze, un šajā spēlē viņi tika galā ļoti labi. Gan aizsargi, gan uzbrucēji nospēlēja labi. Domāju, ka viņi apradīs un spēlēs vēl labāk," norāda treneris. "Uzskatu, ka viņiem debija izdevusies lieliska."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!