Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons svētdien aizvadīja savu simto spēli Nacionālās hokeja līgas regularajā čempionātā, kurā izcēlās ar rezultatīvu piespēli papildlaikā un palīdzēja Bufalo "Sabres" izcīnīt uzvaru pret Floridas "Panthers" ar 4:3 (2:0; 0:2; 1:1; 1:0).

Spēles laikā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, un pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu. Papildlaikā "Sabres" izcīnīja uzvaru, kur pēc Girgensona un Tailera Enisa piespēlēm vārtus guva Ņikita Zadorovs.

Girgensonam šosezon tas bija 17. rezultativitātes punkts. Kopumā Girgensons 100 aizvadītajās NHL spēlēs guva 17 vārtus un 22 piespēles.

Līdz ar šo panākumu "Sabres" pēdējās 12 spēlēs guva jau deviņas uzvaras.

Kā zināms, Girgensons ir pārliecinošs NHL Zvaigžņu spēles balsojuma līderis. Pēc otrdien publicētajiem rezultātiem, Girgensons bija saņēmis 803 805 balsis, savu tuvāko sekotāju apsteidzot par vairāk nekā 428 000 balsu.

Balsojums notiks līdz 1.janvārim. Dienas laikā no vienas IP adreses var balsot desmit reizes, taču pirms tam ir jāpiereģistrējas NHL mājaslapā. Zvaigžņu spēle notiks 25.janvārī Kolumbusā. Balsojums risinās šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!