Foto: F64

Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra pirmajā spēlē pret Austriju trešajā periodā parādīja, uz ko patiesībā šī komanda ir spējīga, uzskata galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Atgādinām, ka Latvijas U-20 hokeja izlase cīņu par vietu pasaules čempionāta elitē sāka ar pārliecinošu uzvaru (5:1) pret Austriju.

"Pirmā spēlē čempionātā vienmēr ir grūta, jo ir pati svarīgākā. No tās daudz kas atkarīgs kā turnīrs aizies. Pirmo periodu iesākām smagi, jo bija daudz noraidījumu. Labi, ka izturējām. Austrieši savukārt trešajā periodā pagura, bet mēs parādījām uz ko patiesībā esam spējīgi," Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts Ankipāns.

Latvijas U-20 izlasei pirmdien pretiniekos būs Slovēnijas hokejisti un Ankipāns uzsvēra pārliecības nozīmi šajā mačā.

"Nākamā spēle mums pret slovēņiem, tāda pati komanda ir kā Austrija. Tieši tāpat kā šovakar būs jāieiet ar pārliecību un jāspēlē," sacīja Ankipāns.

Tikmēr Latvijas izlases hokejists Edgar Homjakovs skaidroja, ka treneri pēc perioda prata norādīt uz lietām, kas spēles laikā jāuzlabo: "Austriešiem ir laba komanda. Šodien visi cīnījās. Treneri starp periodiem norādīja uz kļūdām, kā uzlabot spēli un mēs to ņēmām vērā. Pats savus vārtus guva pateicoties maiņas partnerim, kurš atdeva piespēli vidū un bija izgājiens viens pret vārtsargu. Tālāk skatījos ko darīs vārtsargs, viņš nogūlās un es aizslidoju pa kreisi un iemetu tukšos vārtos. Rīt spēle pret slovēņiem, darīsim visu , lai to uzvarētu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!